Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

ev media-logo

«Λαϊκισμός με Ιδιοτέλεια και Πολιτικό Σύστημα». Γράφει ο αναγνώστης Χρήστος Αθαν. Ζάρρας

Τους απλούς πολίτες δεν μας ενδιαφέρει αν οι πολιτικοί μας φοράνε ή δεν φοράνε γραβάτα, αν έχουν στους ώμους τους σάκους, αν είναι ξυρισμένοι ή και ακούρευτοι. Μας ενδιαφέρει όμως πολύ, και πολλές φορές νιώθουμε οργή, όταν συνεχώς αντιπαρέρχονται «τα κακώς κείμενα» και δεν κάνουν τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα μας. Είναι απορίας άξιο, γιατί συμβαίνει αυτό.

bouli-arxeio1

Φαίνεται, ότι πολλοί πολιτικοί πάσχουν σοβαρά, θα έλεγα αθεράπευτα, από ιδιοτέλεια, εξουσιολαγνεία και αχαλίνωτο κομματισμό. Διότι, ενώ ο κόσμος «καίγεται», άνεργος και ταλαίπωρος από την οικονομική, και όχι μόνο, κρίση, αυτοί το «χαβά» τους, μη χάσουν την καρέκλα με τις προκλητικές αποζημιώσεις και τις άλλες συναφείς πλουσιοπάροχες αμοιβές, απαλλαγές κλπ, που ψηφίζουν και απολαμβάνουν οι ίδιοι.

Παρά το γεγονός, ότι άνθρωποι του πνεύματος, καθηγητές Πανεπιστημίου, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι κ.α. έχουν κατ’ επανάληψη προβάλει στον Τύπο την ανάγκη βελτιώσεως του Πολιτικού Συστήματος, που μας έχει οδηγήσει στη χρεοκοπία με τον αέναο δανεισμό και την ασύστολη σπατάλη, οι πολιτικοί μας τηρούν «σιγήν ιχθύος» ή φλυαρούν από τα τηλεοπτικά κανάλια για να «θολώσουν τα νερά». Όμως, με το ισχύον σύστημα της ανευθυνότητας και της ατιμωρησίας, μεγάλα ονόματα πολιτικών απεδείχθησαν αίτιοι σκανδάλων και φοβεροί κλέφτες, χωρίς να πέφτει και ο ανάλογος «πέλεκυς». Με αυτά και άλλα πολλά βυθιστήκαμε στο δυσθεώρητο χρέος και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Χάσαμε αξιοπρέπεια, ακόμα και εθνική κυριαρχία.

Παρ’ όλα αυτά οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν θέλουν να ακούσουν ότι πρέπει να συμμαζέψουν το σπάταλο πελατειακό κράτος. Ούτε λόγος να γίνεται για μείωση του πράγματι υπερβολικού αριθμού των βουλευτών. Και τους πιάνει «αλλεργία», όταν προβάλλεται στην κοινή γνώμη το ασυμβίβαστο βουλευτού και υπουργού. Αυτό και μόνο θα διόρθωνε πλείστα όσα «κακώς κείμενα». Επιμένουν όμως να ψηφίζουν ως βουλευτές αυτά που οι ίδιοι θα μπορούν να εφαρμόζουν ως υπουργοί!

Δεν «βολεύονται» με τεχνοκράτες εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, ειδικευομένους στα θέματα ευθύνης τους. Απαιτούν να είναι βουλευτές και να αναλαμβάνουν πότε το ένα και πότε το άλλο υπουργείο χωρίς να έχουν ιδέα για ό,τι αναφέρεται σ’ αυτό. Εκείθεν και η ακολουθούμενη πάγια τακτική πρόσληψης με σύμβαση αμέτρητων καλοπληρωμένων Ειδικών Συμβούλων και άλλων παρατρεχάμενων κομισαρίων, για να… συμβουλεύουν, υποτίθεται, τον άσχετο υπουργό στα καθήκοντά του. Με άλλα λόγια θέλουν απεριόριστη βουλευτική ασυδοσία. Τους υπενθυμίζουμε, όμως, ότι τους ψηφίζουμε μόνο για να νομοθετούν και να ελέγχουν την Κυβέρνηση. Δεν τους εξουσιοδοτούμε να μετέχουν και στην Κυβέρνηση. Διότι τότε ποιος θα ελέγχει ποιον; Οι ίδιοι τον εαυτό τους;

Κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτή η παράλογη και πολυδάπανη τακτική τους σε βάρος του πολλαπλώς χειμαζόμενου ελληνικού λαού. Διότι, σε τελευταία ανάλυση, αυτός πληρώνει. Τον έχουν εξουθενώσει με όλο και πιο άγρια φορολογία και με αλλεπάλληλες περικοπές συντάξεων, προφανώς, για να μισθοδοτούνται κομισάριοι και παρατρεχάμενοι «κηφήνες».

Οι πολιτικοί μας, ως εκπρόσωποι του Έθνους μας, οφείλουν να υπηρετούν το συμφέρον του ελληνικού λαού. Δεν πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στα δικά τους συμφέροντα. Πρέπει να εκφραστεί ευθέως ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι κάπου αλλού. Είναι μέσα στη Βουλή! Όσοι στεγάζονται εκεί είναι και υπεύθυνοι και αρμόδιοι να το επιλύσουν.

Έχει όμως αποδειχθεί, από τα έως τώρα πεπραγμένα, ότι δεν έχουν την πολιτική βούληση να προχωρήσουν σε εξορθολογισμό και εξυγίανση του Συστήματος. Ανθίστανται οι ίδιοι, αντιδρούν, δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει. Αλλ’ η Βουλή δεν είναι θεσμός για προώθηση ιδιοτελών συμφερόντων εκείνων που μας αντιπροσωπεύουν. Είναι βήμα βουλευτών του ελληνικού λαού για να φτιάξουν όχι κόμμα αλλά ΚΡΑΤΟΣ! Δικαίως μας κατηγορεί ο Γερμανός υπουργός οικονομικών ότι δεν έχουμε. Βασική αρχή καλής διακυβέρνησης είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή της διάκρισης των Εξουσιών. Είναι απαράδεκτο το Κόμμα να επιδιώκει τον έλεγχο και στις τρεις Εξουσίες. Η κομματοκρατία μας έχει καταστρέψει. Καιρός να της βάλλομε χαλινάρι. Να δώσουμε ευρύχωρη θέση στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!

Υπάρχει επίσης κατεπείγουσα ανάγκη για αλλαγή του μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενου στη χώρα μας πολυδάπανου και καθόλα αμαρτωλού Εκλογικού Συστήματος, γέννημα και θρέμμα του πελατειακού κράτους. Προτείνεται το από του 1960 εφαρμοζόμενο στη Γερμανία σύστημα της Μονοεδρικής Περιφέρειας, αναλυτική περιγραφή του οποίου έχει δημοσιεύσει στην Επιφυλλίδα του της 1ης Νοεμβρίου 2015 ο Καθηγητής Χρήστος Γιανναράς.

Ο ελληνικός λαός, εξάλλου, έχει στα χέρια του, ως μοναδικό μέσο διορθώσεως της φαύλης πολιτικής, την ψήφο του. Οφείλει να τη χρησιμοποιεί σωστά. Να ψηφίζει κόμμα και υποψήφιους που έχουν στο πρόγραμμά τους, μεταξύ πολλών άλλων, και τις μνημονευθείσες βασικές μεταρρυθμίσεις. Για να διαμορφωθεί, επιτέλους, και στην πατρίδα μας πολιτισμένο πολιτικό καθεστώς, που θα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και θα δημιουργεί προϋποθέσεις εργασίας για όλους εντός των συνόρων, αύξηση της παραγωγής και δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου.-

 

Με τιμή

Χρήστος Αθαν. Ζάρρας

Κρίκελλο