Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Αγριογούρουνο στη γάστρα

684

ΥΛΙΚΑ

-2 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες

-2 μέτρια κρεμμύδια

-1 κουτί μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)

-1 πιπεριά πράσινη

-1 πιπεριά κόκκινη

-1 πιπεριά κίτρινη

-1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο

-Αλάτι, πιπέρι

 -½ νεροπότηρο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά τοποθετούμε το κρέας σε ένα σκεύος 10 ώρες πριν το ψήσουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι έως ότου μαραθούν.

Βάζουμε στην γάστρα το κρέας και ρίχνουμε επάνω του αυτά που σοτάραμε.  Μετά ρίχνουμε το λάδι και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.

Όταν περάσουν οι 2 ώρες, το βγάζουμε από τον φούρνο, γυρνάμε τις μερίδες από την άλλη μεριά και ρίχνουμε μέσα και το κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα ακόμη.

Με πληροφορίες από www.tastygreece.gr