Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Λιγότερα τροχαία, περισσότερες συλλήψεις. Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ιανουαρίου για την Περιφέρεια Στερεάς

Τον απολογισμό του μήνα Ιανουαρίου σε θέμα εγκληματικότητας και οδικής ασφάλειας για τον μήνα Ιανουάριο δημοσίευσαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρείται μείωση στον αριθμό των τροχαίων, εντούτοις ίδιος ήταν ο αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο (συγκριτικά με πέρυσι), ενώ αύξηση καταγράφεται στις συλλήψεις που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί.

 peripoliko-astynomia-pyrosbestiki1

Τρεις νεκροί σε τροχαία

Στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας & Φωκίδας, σημειώθηκαν 2) τροχαία ατυχήματα (έναντι 30 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (ομοίως 3 το 2015), 3 τροχαία με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 4) και 17 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 23). Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα καταγράφηκαν συνολικά 31 παθόντες (έναντι 40 το 2015). Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί (ομοίως 3 το 2015), 3 σοβαρά τραυματίες (έναντι 4) και 25 ελαφρά τραυματίες (έναντι 33).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η παραβίαση της σήμανσης, η υπερβολική ταχύτητα και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιανουάριο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά 5.403 παραβάσεις, μεταξύ άλλων, ως ακολούθως: 897 για υπερβολική ταχύτητα, 64 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 88 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 130 για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 47 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 101 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 1.051 για παράνομες σταθμεύσεις, 2.704 λοιπές παραβάσεις κ.ο.κ.

Συνελήφθησαν 377 άτομα

Συνολικά 377 συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Περιφέρειας Στερεάς κατά τον μήνα Ιανουάριο. Μεταξύ άλλων, συνελήφθησαν: ένα άτομο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, 2 άτομα για διάπραξη ληστείας, 56 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 98 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, 41 άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα, 46 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων κ.ο.κ.

Οι αστυνομικοί Τ.Α Θηβών εξάρθρωσαν εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και σωρεία κλοπών σε περιοχές της Θήβας. Τέλος, κατασχέθηκαν ενδεικτικά, ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβη, ηρωίνη, μεθαδόνη, δισκία κα), όπλα (πιστόλια, κυνηγετικά, μαχαίρια κα), αδασμολόγητος καπνός (4,5 κιλά), λαθραία πακέτα τσιγάρων, πλαστά χαρτονομίσματα, χρηματικά ποσά κλπ, ενώ βρέθηκαν και συνολικά 16 κλεμμένα οχήματα.