Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Χαλβάς μαρμπρέ

691

Υλικά

-100 ml λάδι

-500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

-200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν-μαρί)

 

Για το σιρόπι

-1080 ml νερό (4 ποτήρια)

-ξύσμα ενός πορτοκαλιού

-400 γρ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά (σε μικρή κατσαρόλα) το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις κοχλάσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα (σε δυνατή φωτιά) βάζουμε πρώτα το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσεχτικά προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βάζουμε το μισό χαλβά σε ένα μπολ και στον υπόλοιπο μισό προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Παίρνουμε μια φόρμα και απλώνουμε στον πάτο μισό χαλβά σοκολάτας.

Από πάνω βάζουμε τον άσπρο χαλβά και τελειώνουμε με τον άλλο μισό χαλβά σοκολάτας. Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.

 

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr