Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Πως είναι να χάνεις τον σκύλο σου από φόλα; Διαβάστε την επιστολή αναγνώστη στα Ευρυτανικά Νέα

«Ντροπή και αίσχος» έχει ως τίτλο η επιστολή που έστειλε αναγνώστης των Ευρυτανικών Νέων, στην οποία περιγράφει το πώς βίωσε την απώλεια του κατοικίδιου σκύλου του από φόλα, μόλις πριν λίγο καιρό…

foles-stop1

«Ντροπή και αίσχος»

Η εξόντωση των αδέσποτων και δεσποζόντων σκύλων έχει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πριν από λίγες μέρες ζήσαμε στο πετσί μας αυτή τη κατάντια. Ο σκύλος μας που ήταν πολύ φιλικός και δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, έφαγε φόλα πιθανότατα με φυτοφάρμακο. Τον καταλάβαμε αμέσως και αντιδράσαμε γρήγορα. Σπαρταρούσε σαν το ψάρι επί ώρες, μας κοιτούσε στα μάτια και μας εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουμε, έβγαζε σάλια και περιττώματα, η ανάσα του βάραινε όλο και πιο πολύ. Εμείς και κάποιοι φίλοι που έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν προσπαθούσαμε με διάφορα γιατροσόφια να τον βοηθήσουμε. Βρήκαμε γιατρό που εφημέρευε στη Λαμία, τον τρέξαμε εκεί, του δώσανε τις πρώτες βοήθειες αλλά είχαν περάσει περίπου τρεις ώρες και η ζημιά είχε γίνει. Τον σώσαμε μόνο για περίπου 30 ώρες αλλά δυστυχώς δεν άντεξε.

Είναι πολύ οδυνηρό να βλέπεις τον σκύλο σου που τον μεγάλωσες στην αυλή σου, που του έχεις και σου έχει προσφέρει τόση αγάπη, που είναι μέλος της οικογένειας σου και ας μην το καταλαβαίνουν κάποιοι, να τον βλέπεις να πεθαίνει γιατί κάποιοι τον έχουν καταδικάσει.

Φυσικά δεν γράφω όλα αυτά για να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που ρίχνουν τις φόλες, άλλωστε τα άτομα αυτά χρήζουν επειγόντως ψυχιατρικής υποστήριξης, αλλά για να ευαισθητοποιηθούμε εμείς οι υπόλοιποι και να μην σφυρίζουμε αδιάφορα.

Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν για να βοηθήσουν εκείνο το βράδυ. Ήταν μεγάλη στήριξη για εμάς. Δεύτερον θέλω να παρακαλέσω όλους όσους έχουν κατοικίδιο να ενημερωθούν από τον κτηνίατρο τους σχετικά με τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να δοθούν σε τέτοιες περιπτώσεις και να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες ενέσεις και τηλέφωνα. Τρίτον θα ήθελα να παρακαλέσω την τοπική διοίκηση να πάρει θέση και να μην επιτρέψει άλλα τέτοια περιστατικά.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες πολλές οικογένειες κλαίνε για το σκύλο τους. Αυτοί που προσπαθούν να τον αφανίσουν, να ξέρουν πως ο σκύλος θα είναι για πάντα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

 

Τα στοιχεία του συντάκτη της επιστολής βρίσκονται στη διάθεση των «Ευρυτανικών Νέων»