Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Πένες με καπνιστή πέστροφα

703

Υλικά

-200 γρ. καπνιστή πέστροφα

-1½ κ.σ. ελαιόλαδο

-1 μικρό κομμάτι βούτυρο

-¼ ματσάκι άνηθο

-½ κουτί γάλα εβαπορέ light

-1 σφηνάκι κρασί λευκό ή τσίπουρο

Εκτέλεση

Αρχικά ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο μαζί με το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά την πέστροφα, αφού την κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το γάλα και στη συνέχεια το αλκοόλ (βοηθάει τη σάλτσα να δέσει) και κουνάμε κυκλικά το τηγάνι απομακρύνοντάς το κάθε τόσο από τη φωτιά.

Όταν η κρεμώδης σάλτσα πάρει χρώμα μπεζ και αρχίζει να κολλάει στα πλαϊνά του σκεύους, είναι έτοιμη.

Περιχύνουμε τις πένες, που έχουμε εντωμεταξύ βράσει, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

Με πληροφορίες από www.bostanistas.gr