Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τράπεζα αίματος στα Άγραφα. Δημιουργήθηκε χάρη στην εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων των π. δήμων Απεραντίων-Ασπροποτάμου

Τράπεζα αίματος, με την επωνυμία «Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Τράπεζας Αίματος  των πρώην δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου» και έδρα τον δήμο Αγράφων, δημιουργήθηκε προ ολίγων ημερών.

agrafa-exetaseis-monades-niarxos1

Η Τράπεζα Αίματος προέκυψε μετά την επίσκεψη των Κινητών Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Γρανίτσα και την εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων των πρώην Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου· συνολικά έδωσαν αίμα 45 άτομα

Η Τράπεζα Αίματος λειτουργεί σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Αττικού Νοσοκομείου, που τηρεί αρχείο αιμοδοτών και παρακολουθεί τα υπάρχοντα αποθέματα και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μελών της.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τονίζεται πως όσοι χρειαστούν αίμα ή θελήσουν να δώσουν αίμα για τη νεοσύστατη τράπεζα μπορούν να επικοινωνούν με την πρώην προϊσταμένη  του Αττικού Νοσοκομείου και κα Βασιλική Κλείτσα στο τηλέφωνο 6985859079 και 2102515770.

Αίμα δίνεται σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο, αρκεί να σημειωθεί ότι η αιμοληψία γίνεται για τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ”.

Παράλληλα, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, μετά από συνεννόηση με την κα Κλείτσα και την αιμοδοσία του Αττικού Νοσοκομείου, προσανατολίζεται το ερχόμενο Φθινόπωρο και σε  συνεργασία με όλους τους Συλλόγους της περιοχής, να πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στην Αθήνα για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος.

«Ευχαριστώ» από τη ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε και υπογράφει ο πρόεδρος κ. Γ. Ρήγας, η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αγράφων Νέας Δημοκρατίας του ν. Ευρυτανίας ευχαριστεί τους Ιατρούς της Πολυκλινικής Ολυμπιακού χωρίου, τους Υπεύθυνους αιμοδοσίας του Γ. Π. Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ, την Α΄ Ορθοπεδική κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τους κατοίκους των  πρώην Καποδιστριακών Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου για το αίμα που δώσανε για την ίδρυση Τράπεζα αίματος.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ: Ευχαριστήρια επιστολή για τις εξετάσεις

Εξάλλου, θερμές ευχαριστίες εκφράζει ο δήμος Αγράφων στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, για την επιχορηγούμενη τριήμερη επίσκεψη των Ιατρικών Κλιμακίων.

Κινητές Ιατρικές Μονάδες βρέθηκαν στο δήμο Αγράφων από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου, και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Γρανίτσας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και Ασπροποτάμου. 

Στο πλαίσιο της αποστολής τους, διενεργήθηκαν είκοσι τεσσάρων (24) ειδών δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες, ενώ τα ιατρικά κλιμάκια ήταν στελεχωμένα από δέκα έξι (16) διαφορετικές ειδικότητες ιατρών.

«Ο Δήμος Αγράφων ευχαριστεί θερμά τόσο το ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό και τους συντελεστές της αποστολής των Κινητών Ιατρικών Μονάδων της Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού, όσο και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ευγενική χορηγία της αποστολής του καθώς και για την επιλογή της περιοχής του Δήμου μας που τόσο ανάγκη χρίζει ενίσχυσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», αναφέρεται σχετικά.