Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Δήμος Αγράφων: αγοράζει τέσσερα 4x4 με 73.800 ευρώ, για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας και του δημάρχου

Στην αγορά τεσσάρων νέων επιβατικών αυτοκινήτων προχωράς ο δήμος Αγράφων. Έχοντας ήδη εντάξει στον προϋπολογισμό του για το 2016 σχετική πίστωση ύψους 73.800 ευρώ, ο δήμος προχωρά στην ανανέωση του γερασμένου στόλου οχημάτων που έχει τώρα στη διάθεσή του, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα από τη συντήρησή τους, αλλά και από τα τέλη κυκλοφορίας.

4x4-agrafa-agora1

Αρχικά να αναφέρουμε πως ο δήμος Αγράφων έχει στον στόλο του έξι (6) επιβατηγά αυτοκίνητα τύπου Jeep 2.000 cc, με καύσιμο αμόλυβδη βενζίνη «η κατάσταση των οποίων, όμως, λόγω της παλαιότητας, είναι κακή και επικίνδυνη για τους επιβαίνοντες», όπως ανέφερε κατά την εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τάκης. Να σημειώσουμε ακόμη πως δύο από τα εν λόγω αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλάβης, ενώ η συντήρησή τους κρίνεται ασύμφορη.

Έτσι, με την προμήθεια νέων οχημάτων επιτυγχάνεται «εξοικονόμηση χρημάτων από την κατανάλωση καυσίμου, λόγω μικρότερου κυβισμού (από 2.000cc σε 1300cc) και ότι το χρησιμοποιύμενο πλέον καύσιμο θα είναι πετρέλαιο, εξοικονόμηση χρημάτων από τη συντήρησή τους, καθώς θα βρίσκονται σε εγγύηση τουλάχιστον για τρία έτη και εξοικονόμηση από τα τέλη κυκλοφορίας (με σημερινά δεδομένα από 660 ευρώ σε 135 ευρώ έκαστο)», όπως συμπλήρωσε ο κ. Τάκης.

Τα οχήματα

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Ευαγγελοκώστας ψήφισε «παρών», ο δήμος αναμένεται να προμηθευτεί τρία (3) επιβατικά αυτοκίνητα 4Χ4 για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας (επιβλέψεις έργων, λήψη στοιχείων για εκπόνηση μελετών, αυτοψίες σε αιτήσεις πολιτών κ.α.), της πολιτικής προστασίας και του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Τα εν λόγω οχήματα θα έχουν πέντε (5) θέσεις και κυβισμό μηχανής από 1150 έως 1300cc.

Παράλληλα, θα γίνει προμήθεια ενός (1) επιβατηγού αυτοκινήτου τύπου Jeep 4Χ4, για τις ανάγκες μετακίνησης του δημάρχου. «Για το αυτοκίνητο του δημάρχου θα αγοραστεί όχημα τύπου Jeep, με 5 θέσεις και με κυβισμό άνω των 1.400 cc, λόγω της μορφολογίας του εδάφους και του δύσβατου οδικού δικτύου (χωματόδρομοι σε μεγάλη έκταση) καθώς και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου (βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις κ.λπ.)», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η προμήθεια των παραπάνω οχημάτων θα γίνει με τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού με κριτήριο τη συμφερότερη προσφορά.