Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Μάφινς με κεράσια

710

Υλικά

-4 αυγά

-250 γρ. ζάχαρη

-250 γρ. αλεύρι

-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-250 γρ. βούτυρο λιωμένο

-100 γρ. αμύγδαλο σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)

-Κεράσια χωρίς κουκούτσι

Για το κραμπλ:

-80 γρ. αλεύρι

-100 γρ. ζάχαρη μαύρη

-80 γρ. βούτυρο

-100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)

-1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά (όχι στο μίξερ). Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη αμυγδάλου και το βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα, τα οποία είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε μέσα σε φόρμες για μάφινς.

Βάζουμε από 3 - 4 κεράσια στην επιφάνεια κάθε μάφιν και πάνω από αυτά πασπαλίζουμε λίγο κραμπλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά (ή περισσότερο, ανάλογα τον φούρνο).

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.

Κράμπλ: Ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα συμπαγές μείγμα. Το διατηρούμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και το τρίβουμε έπειτα με τον τρίφτη.

Με πληροφορίες από: www.mama365.gr