Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Στην Ανατ. Φραγκίστα ο Μητροπολίτης Καρπενησίου. Προεξάρχοντος του κ. Γεωργίου η Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων

Με λαμπρότητα τελέστηκε, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην ιστορική Ανατολική Φραγκίστα, γενέτειρα του Ευρυτάνα πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη.

mitropolitis-an-fragkista1

Στη Φραγκίστα βρέθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον τοπικό ιερό κλήρο.

Για τους Αγίους Αποστόλους

«Για το νόημα της εορτής της συνάξεως των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων μίλησε θεόπνευστα και με μεστό νοημάτων θεολογικό λόγο, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου», διαβάζουμε σχετικά.

«Οι Άγιοι Απόστολοι» τόνισε ο κ. Γεώργιος «ήταν απλοί άνθρωποι της εποχής εκείνης, που συγκλονίστηκαν από τα λόγια και το έργο του Κυρίου, και τον ακολούθησαν, αρνούμενοι τον παλιό τους εαυτό τους, κάνοντας την υπέρβαση. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να κάνουμε και ‘μεις σήμερα», είπε ο κ. Γεώργιος, «που είμαστε αδύναμοι πνευματικά, να αρνηθούμε δηλ. τον κακό μας εαυτό όπως έκαναν στην πραγματικότητα οι Απόστολοι και να γίνουμε όλοι απόστολοι του μηνύματος του Ιησού Χριστού, σε εμάς τους ίδιους αλλά και στις οικογένειές μας», κατέληξε ο Ποιμενάρχης.

Στην Θεία λειτουργία και στη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αποστόλων που ακολούθησε, συμμετείχαν ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, οι αντιδήμαρχοι Αγράφων Β. Φεγγούλη και Απ. Μάκκας, ο π. δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Καφαντάρη Κώστας Κωστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, συνοδευόμενος από τους ιερείς, το Εκκλ. Συμβούλιο, τον οδηγό του και τον γραμματέα της Ι.Μ. Καρπενησίου κ. Ιωάννη Ανδρεάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ίδρυμα ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ και προσκύνημα στον προσφάτως ανακαινισθέντα ιστορικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

mitropolitis-an-fragkista2

Φωτογραφίες και πληροφορίες: romfea.gr