Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Σήμερα ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ για την ενίσχυση ενός συνανθρώπου μας. Το πρωί ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών

Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών, θα λάβει χώρα στο Καρπενήσι, σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου.

basket-mpala-kalathi

Το βράδυ (στις 20.00), στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων ΠΑΚ και Μεικτής ομάδας Ποδοσφαιριστών Ευρυτανίας. Ο στόχος του αγώνα είναι ιερός και το σκορ δεν ενδιαφέρει κανέναν· το μόνο που επιθυμούν και οι δύο ομάδες είναι να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα που προορισμό αυτή τη φορά θα έχουν την ενίσχυση του έργου του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή» του Κέντρου Δοτών Μυελού των Οστών στην Πάτρα καθώς και την ένδειξη συμπαράστασης σε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν νέο συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Το εισιτήριο θα κοστίζει 5 ευρώ.

Εξάλλου, στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα ΚΕΠ του παλιού δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης για τη δωρεά του μυελού των οστών.

Πριν την έναρξη του αγώνα και στον περίβολο χώρου του γηπέδου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο που μπορούν να γίνουν δωρητές ζωής με έναν απλό και ανώδυνο τρόπο. Άνθρωποι του ΚΕΔΜΟΠ θα βρίσκονται εκεί για να λύσουν κάθε απορία και να διαλύσουν κάθε φόβο.

Το ΚΕΔΜΟΠ είναι ένα κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, προκειμένου να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ώστε να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη.