Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Πολλά τα μικροέργα στον δήμο Αγράφων. Πώς κατανέμονται 150.000 ευρώ για προμήθειες, εργασίες & πιστώσεις

Ποσό που αγγίζει τις 150.000 ευρώ θα δαπανήσει ο δήμος Αγράφων για προμήθειες και εργασίες στις Τοπικές Κοινότητες. Από το εν λόγω ποσό, οι 100.000 ευρώ αφορούν εργασίες που έχουν ήδη ανατεθεί, ενώ οι υπόλοιπες 48.000 ευρώ αφορούν πιστώσεις για έργα που εγκρίθηκαν και αναμένεται να υλοποιηθούν σύντομα. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν έργα οδοποιίας, επισκευές σε δημοτικά κτήρια, κατασκευή νέων έργων σε χωριά του δήμου κ.α.

erga-xomatodromos11

Αναθέσεις

Πιο αναλυτικά, με απόφαση του δημάρχου, κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, ανατέθηκε η εργασία καθαίρεσης στοιχείων αμιάντου στο Δημοτικό Σχολείο Τ.Κ. Πρασιάς στην εταιρεία «ENVIROCHEM Υπηρεσίες Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ», με έδρα τον Πειραιά, έναντι αμοιβής 14.880 ευρώ. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σύμβαση, η ανάδοχος επιχείρηση οφείλει να προβεί (εντός 45 ημερών από την υπογραφή του συμφωνητικού) στην αποξήλωση και διαχείριση της εξωτερικής και τμήματος της εσωτερικής τοιχοποιίας του σχολείου Πρασιάς, η οποία είναι κατασκευασμένη από πάνελ αμιαντοτσιμέντου (διπλά, τύπου σάντουιτς) σύμφωνα και με τη σχετική τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αγράφων.

Ακόμη, εγκρίθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων στην Τοπική Κοινότητα Δυτικής Φραγκίστας, εργασία που ανατέθηκε στο Ιωάννη Φλέγκα έναντι ποσού 6.863,40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, η μίσθωση μεταφορικών μέσων για τη μεταφορά αδρανών υλικών για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων της Τ.Κ. Βαλαώρας, ποσού 11.470 ευρώ, στον Χρήστο Ζαρμακούπη και η προμήθεια λαμπτήρων LED (2.000 τμχ) για τον δημοτικό φωτισμό του δήμου Αγράφων, δαπάνης 7.316,00 ευρώ, στην επιχείρηση «ΜΑΡΕΤΣΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΠΕ».

Επιπλέον, ανατέθηκε στον Νικόλαο Οικονόμου η αντικατάσταση κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Ραπτοπούλου», με συνολικό κόστος 14.999,98 ευρώ με ΦΠΑ, στον Δημήτριο Λαθύρη η προμήθεια οικοδομικών υλικών για την περίφραξη δημοτικών χώρων στην Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου ύψους 7.200,06 ευρώ, στον Γεώργιο Σώκο η εκτύπωση και βιβλιοδέτηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων του έτους 2015, έναντι αμοιβής 2.778,59 ευρώ με τον ΦΠΑ 24%.

Εγκρίθηκε επίσης η επισκευή του δικτύου ηλεκτρικού φωτισμού στην πλατεία του οικισμού Κρέντης Τ.Κ. Κερασοχωρίου» από τον Χρήστο Τάκη, συνολικής δαπάνης 434 ευρώ, καθώς και η παράθεση γεύματος σε αθλητές (40 άτομα) που συμμετείχαν στον ποδηλατικό αγώνα «Bike Odyssey 2016» στα Άγραφα στις 22 Ιουνίου 2016, ποσού 496 ευρώ (ανάδοχος Κωνσταντίνος Γατής).

Εντωμεταξύ, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγράφων στα τέλη του μηνός Ιουνίου εγκρίθηκαν οι εξής αναθέσεις: κατασκευή βάθρων μεταλλικής γέφυρας στη θέση Χοντέικα Τ.Κ. Αγράφων, ποσού 12.588,25 ευρώ, στον Αλέξανδρο Γατή, υποστήριξη για την υποβολή και έγκριση των μελετών: α. «Αμμοληψία του ποταμού Αχελώο», β. «Αμμοληψία του ποταμού Γρανιτσιώτη», γ. «Αμμοληψία του ποταμού Αγραφιώτη», αξίας 12.300 ευρώ, στην Ιωάννα Χρήστου και αποκατάσταση οδοστρώματος κεντρικής οδού οικισμού Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, προϋπολογισμού 12.695,32 ευρώ, στον Νικόλαο Μήτσιου.

Πιστώσεις

Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα εγκρίθηκαν πιστώσεις που ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 293,07 ευρώ θα διατεθούν για την ηλεκτροδότηση του κτηρίου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, 6.150 ευρώ για την περιβαλλοντική μελέτη ¨Διαρρύθμιση υφιστάμενου κτιρίου-τμήματος Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Καφαντάρης Δ.Ε. Φραγκίστας¨, 6.900 ευρώ για τη συντήρηση δρόμου Λακούλα-Μέγα Κάμπος (ΠΡΩΗΝ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ), 1.000 ευρώ για τη συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων δημοτικού καταστήματος Ασπροποτάμου & Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και 2.500 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων στην Τ.Κ Μοναστηρακίου.

Τέλος, θα δοθούν 24.600 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών με στόχο την καταγραφή - αποτύπωση και διαδικασίες νομιμοποίησης ακινήτων δήμου Αγράφων, 1.451,20 ευρώ για τα οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων υπαλλήλων εκτός έδρας στο εσωτερικό (δαπάνες μετακίνησης, διαμονής, ημερήσια αποζημίωση), 3.436,94 ευρώ για την προμήθεια τροφίμων κ.λπ. ειδών συσσιτίου Παιδικού Σταθμού Δ.Ε. Ασπροποτάμου και για την προμήθεια γάλακτος για τις ανάγκες του προσωπικού της Δ.Ε. Ασπροποτάμου και ακόμη 1.415,69 ευρώ για τέλη χρήσης μηχανημάτων οικ. έτους 2016.