Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Την Κυριακή τα «Κατσαντώνεια», στη Φούρκα των Αγράφων. Θα τιμήσουν τη μνήμη του ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, θα τιμηθεί, στη Φούρκα των Αγράφων, λίγο μακρύτερα από τη Σπηλιά όπου συνελήφθη από τους Τούρκους, η μνήμη του προδρόμου της λευτεριάς του έθνους, του Αντώνη Κατσαντώνη.

1

Τα «Κατσαντώνεια» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγράφων, ο Σύλλογος Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών (Σύχνικο), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου & Ευρυτανίας, και ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση μνήμης θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί, αρχικά με την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του «Σταυραετού των Αγράφων», για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, καθώς και σύντομα μηνύματα-χαιρετισμοί.

Αμέσως μετά θα αρχίσει η αναπαράσταση της σύλληψης του Κατσαντώνη, προτού δοθεί το σύνθημα για τραγούδια και χορούς παραδοσιακούς, καθώς και γεύμα -όπως κάθε χρόνο προσφορά των διοργανωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο του Συλλόγου  Κεφαλοβρυσιωτών, κ. Βασίλη Κολοκώτσιο, στο τηλ: 6976177439.