Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Ήταν όλοι εκεί, στη Φούρκα των Αγράφων, για να τιμήσουν τον ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη - Πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Φούρκα των Αγράφων υποδέχθηκε και φέτος ντόπιους και επισκέπτες, Αγραφιώτες και μη, που ανέβηκαν στα λημέρια του Αντώνη Κατσαντώνη για να τιμήσουν τη μνήμη του προδρόμου της λευτεριάς του ελληνικού έθνους, του Σταυραετού των Αγράφων.

6

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στέφθηκαν, λοιπόν, και τα φετινά "Κατσαντώνεια", που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Αγράφων, ο Σύλλογος Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών (Σύχνικο), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου - Ξηρομέρου Ευρυτανίας και ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, την περασμένη Κυριακή 7 Αυγούστου.

Η εκδήλωση μνήμης ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί με την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του Κατσαντώνη, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές και εκπροσώπους συλλόγων/σωματείων καθώς και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ευρυτάνας καθηγητής κ. Ιωάννης Κωστής.

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η αναπαράσταση της σύλληψης του ήρωα Κατσαντώνη ,  προτού δοθεί το σύνθημα για γλέντι με δημοτικά τραγούδια και χορούς μέχρι αργά το απόγευμα. Όπως κάθε χρόνο, το γεύμα ήταν μια προσφορά των διοργανωτών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

2

2

2

2

2

2

2

katsantoneia 2016_fourka_sixniko_101

2

2

2

2

1

katsantoneia 2016_fourka_sixniko_24

katsantoneia 2016_fourka_sixniko_26

katsantoneia 2016_fourka_sixniko_148