Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Π.Ε Ευρυτανίας: 16 άδειες πλανόδιων στα Άγραφα. Στα 100 ευρώ η καντίνα, στα 20 ευρώ για εμπόριο, ετησίως

Με απόφαση του (Αριθ. Πρωτ.: 981/17-08-2016) ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, καθορίστηκε ο συνολικός αριθμός αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, χωρικής αρμοδιότητας του δήμου Αγράφων για το έτος 2016 σε δέκα έξι (16).

kantina-arxeio1

Στην απόφαση αναφέρεται και το ετήσιο τέλος. “Καθορίζουμε το τέλος ανά άδεια για χρήση των χώρων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου ως εξής: Πάγιο Ετήσιο τέλος για την άδεια στάσιμου υπαίθριου εμπορίου (καντίνα) στο ποσό των 100 ευρώ και Πάγιο Ετήσιο τέλος για την άδεια στάσιμου υπαίθριου εμπορίου (εμπορικές άδειες και εποχιακών ειδών) στο ποσό των 20 ευρώ.”.

Ο αριθμός των αδειών αλλά και το είδος (καντίνα ή στάσιμο εμπόριο), ορίστηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων (Αρ. 77/2016) που ελήφθη στις 25 Μαρτίου 2016.

Σύμφωνα με την απόφαση ορίστηκαν έντεκα (11) θέσεις καντίνας και πέντε (5) θέσεις πλανόδιου εμπορίου για πώληση φρούτων λαχανικών κ.λ.π όπως και εποχιακών ειδών.

Οι 16 άδειες

ΑΓΡΑΦΑ. Δύο άδειες (2). Μια(1) εμπορική άδεια στην πλατεία Αγράφων και μια (1) άδεια καντίνας στην εκκλησία Αγ. Τριάδας στον συνοικισμό Πετράλωνα.

ΣΙΒΙΣΤΑ: Μια (1) άδεια καντίνας στην προβλήτα της λίμνης.

ΑΝ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ: Μια(1) άδεια καντίνας στη θέση “Σωτήρα”. ΓΡΑΝΙΤΣΑ: Τρεις (3) άδειες. Μια (1) άδεια καντίνας σε θέση στο τέλος της Γρανίτσας προς Λιθοχώρι, μια (1) άδεια Καντίνας στη θέση “Σπίθα” - Διασταύρωση Ποταμιάς και μια (1) άδεια καντίνας στη θέση “Μέγα Διάσελο”.

ΔΥΤ. ΦΡΑΓΙΣΤΑ: Μια(1) άδεια εμπορικής χρήσης στη θέση “Πλάτανος - Βρύσες”.

ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ: Μια(1) εμπορική άδεια στην πλατεία.

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ: Μια(1) εμπορική άδεια στην πλατεία Ραπτοπούλου.

ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ: Μια (1) άδεια καντίνας στη θέση “Λαχανόκηπος”.

ΒΙΝΙΑΝΗ: Μια(1) εμπορική άδεια στη διασταύρωση Βίνιανης - Φραγκίστας

ΚΕΔΡΑ: Μια(1) άδεια καντίνας στη θέση “Πλατανιά”.

ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙΟ: Μια (1) άδεια καντίνας στη θέση Γέφυρα Τέμπλας.

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ: Δύο (2) άδειες. Μια (1) άδεια καντίνας στη διασταύρωση προς Λεπιανά πλησίον Αγροτικού Ιατρείου και μια (1) άδεια καντίνας στη θέση “Μεγάλη Βρύση”.

Να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω άδειες, είναι οι ίδιες που είχαν διατεθεί σε αντίστοιχους ιδιώτες και το 2015. Το 2016 δεν υπήρξε καμία αίτηση για νέα άδεια αν και η δυναμική στα Άγραφα είναι για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) άδειες ακόμη- και δεν υπάρχει καμία άδεια προς διάθεση.