Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Η Γρανίτσα τίμησε τους Ευρυτάνες Αγίους, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η μνήμη των Ευρυτάνων Αγίων στη Γρανίτσα, την περασμένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

granitsa-evritanes-agioi1

Πλήθος κόσμου από τη Γρανίτσα και τα άλλα χωριά κατέκλυσε το χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ, ενώ με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη τιμήθηκε στο τέλος της λειτουργίας ο επί 43 χρόνια ιερεύς του χωριού π. Κωνσταντίνος Σκόνδρας και όλος ο κόσμος βροντοφώναξε ενθουσιασμένος το «Άξιος, Άξιος!».

Μετά το τέλος της λειτουργίας ο ποιμενάρχης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών και πολλούς συγχωριανούς και απόλαυσε κάτω από την πυκνή σκιά των πλατάνων του προαύλιου χώρου της εκκλησίας τα εκλεκτά και πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν για την εκδήλωση οι νοικοκυρές του χωριού.

«Πράγματι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες του χωριού που με δική τους πρωτοβουλία ανέλαβαν την ευθύνη να προετοιμάσουν ολοπρόθυμα διάφορες ποικιλίες από πίττες, τυρόπιττες, γλυκά και άλλα», διαβάζουμε σχετικά.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγράφων κ.κ. Παπαθανάσης και Παπαδημητρίου.

«Όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι, υποσχόμενοι και του χρόνου να είναι πάλι παρόντες την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, όπως έχει αποφασιστεί να γιορτάζεται στη Γρανίτσα η μνήμη των Ευρυτάνων Αγίων», καταλήγει σχετική ανακοίνωση.