Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Διαμαρτύρονται οι Γρανιτσιώτες. Ζητούν βελτίωση των εγκαταλελειμμένων υποδομών «πριν θρηνήσουμε θύματα» [επιστολή]

Την επέμβαση του δήμου Αγράφων για μια σειρά προβλημάτων, σε επίπεδο υποδομών, που αντιμετωπίζει το χωριό της Γρανίτσας ζητούν με επιστολή τους προς τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή και τους δημοτικούς συμβούλους, οι τοπικοί σύλλογοι.

granitsa-toixos-pesmenos1

Στην επιστολή διαμαρτυρίας, που υπογράφουν οι πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρανίτσας και της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών, παρατίθεται μια σειρά παραλείψεων (πχ δημοτικός φωτισμός, επικίνδυνες υποδομές) για τις οποίες ζητείται λύση «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γρανίτσα 18.10.2016

ΠΡΟΣ

1. κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή

Δήμαρχο Αγράφων

2. Δημοτικούς

Συμβούλους Αγράφων

 

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε αυτή τη φορά εγγράφως σε σας, αφού πρώτα εξαντλήσαμε τις παρακλήσεις μας και την υπομονή μας, για να πράξετε τα αυτονόητα και πριν θρηνήσουμε θύματα από τις εγκαταλελειμμένες υποδομές του χωριού μας.

Συγκεκριμένα

1. Στο χωριό μας, λειτουργεί Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, έχει δύο ξενοδοχειακές μονάδες, και κατοικείται στην πλειοψηφία από ηλικιωμένους. Σε αυτό το χωριό, εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον απουσιάζει σχεδόν εξ ολοκλήρου ο φωτισμός των δημόσιων δρόμων, πλατειών και συνολικά του χωριού. Τις βραδινές ώρες κυριαρχεί ο φόβος λόγω σκοταδιού και είναι πολύ επικίνδυνο να περπατήσεις στους κακοσυντηρημένους δρόμους.

2. Στο χώρο που βρίσκεται το πρώην Δημαρχείο, τα κάγκελα και ο τοίχος είναι παντελώς κατεστραμμένα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε τραυματισμό, γιατί εκεί παίζουν παιδιά και περνάει κόσμος από το δρόμο που συνδέει τον κάτω με τον πάνω μαχαλά.

3. Η αυλή του κτιρίου και ο δρόμος μπροστά στο Περιφερειακό ιατρείο είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και όταν βρέχει πολύ, πλημυρίζει όλος ο περιβάλλοντας χώρος.

4. Τα σκαλιά που οδηγούν στην Εκκλησία του Νεομάρτυρα Μιχαήλ και στο Λαογραφικό μουσείο, είναι σε άθλια κατάσταση και επικίνδυνα κυρίως για τους ηλικιωμένους που τα ανεβαίνουν για να πάνε στην εκκλησία.

5. Στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Γρανίτσας, στο υπαίθριο τσιμεντένιο γήπεδο, η μπασκέτα είναι κατεστραμμένη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ατύχημα.

6. Τα αποδυτήρια και συνολικά το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι κατεστραμμένα, είναι επικίνδυνη η χρήση τους και χώρος για πιθανές έκνομες πράξεις.

7. Στον προαύλιο χώρο του Περιφερειακού ιατρείου βρίσκεται σταθμευμένο ασυντήρητο και ανασφάλιστο ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε από το ΕΚΑΒ στο Δήμο και που στο παρελθόν έκανε σωτήριες διακομιδές που αποδεικνύονται από το βιβλίο κίνησης και από το ΕΚΑΒ.

Θερμά, σας παρακαλούμε να ελέγξετε την βασιμότητα όσων σας αναφέρουμε και εφόσον τα επιβεβαιώσετε, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, πριν θρηνήσουμε θύματα.

ΥΓ. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία επίλυσης των προβλημάτων του χωριού μας

 

Με εκτίμηση,

1.Παναγιώτης Τσιάκος

Πρόεδρος Πολιτιστικού

Συλλόγου Γρανίτσας

2.Αλέξανδρος Καρδαμπίκης

Πρόεδρος Αδελφότητας

Γρανιτσιωτών

granitsa-gipedo-xero1