Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σε κατάληψη χθες το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κερασοχωρίου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για ελλείψεις καθηγητών, κτηριακό κ.α.

Χθες, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κερασοχωρίου, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, με αιτήματα την κάλυψη των κενών με καθηγητές, όπως επίσης και τη συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

katalipsi-likeio-kerasoxori1

Οι λόγοι της κατάληψης

Σε ανακοίνωση των μαθητών αναφέρονται τα εξής: “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Κερασοχωρίου,  λόγω της έλλειψης καθηγητών (οικονομολόγου, αγγλικών, γαλλικών, καλλιτεχνικών και μουσικής).

“Επίσης, η κατάληψη πραγματοποιήθηκε και για τις σχολικές εγκαταστάσεις, που μόνο κατάλληλες δεν είναι, λόγω της ανυπαρξίας συντήρησης και της παλαιότητα του κτηρίου καθώς και για το σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα, που αλλάζει με κάθε καινούργια κυβέρνηση, χωρίς να σκέφτονται τι είναι καλύτερο για τους μαθητές και τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών”.

Ειδικότερα, οι μαθητές, επικεντρώνονται στην έλλειψη οικονομολόγου, τον οποίο χρειάζεται η 3η Λυκείου για το μάθημα ΑΟΘ που είναι μάθημα πανελλαδικών εξετάσεων και προφανώς με την έλλειψη αυτή χάνονται χρήσιμες ώρες μαθήματος.

Εντωμεταξύ, οι μαθητές σε επικοινωνία τους με τα "Ευρυτανικά Νέα", σχολιάζουν και τη σημερινή ημέρα που τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι κλειστά, λόγω των πανελλαδικών εκλογών των καθηγητών. Σε ερώτηση, αν τους ανησυχεί ότι χάνονται σχολικές ώρες απαντούν: “Φυσικά και ανησυχούμε για τις ώρες που χάνονται, όσο ανησυχούμε και για τις ώρες που χάνονται λόγω των ελλείψεων των καθηγητών”.