Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

Στα μονοπάτια του εθελοντισμού: Ομάδα προσκόπων ανέλαβε τον καθαρισμό & σήμανση του μονοπατιού Επινιανά-Ασπρόρεμα Αγράφων (ΦΩΤΟ)

Όταν ο εθελοντισμός και η ανιδιοτέλεια συναντούν την αγάπη για τη φύση, το αποτέλεσμα μόνο θετικό και αξιέπαινο μπορεί να είναι. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ομάδα προσκόπων, που επισκέφθηκε την Ευρυτανία και ανέλαβε τον καθαρισμό και σηματοδότηση του μονοπατιού Επινιανά - Ασπρόρεμα, στην «καρδιά» των αγραφιώτικων βουνών.

monopati-epiniana-asprorema1

Πιο ειδικά, οκτώ βαθμοφόροι ενήλικες εθελοντές του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον παιδοχειρουργό Γιάννη Γεωργόπουλο, ταξίδεψαν στην Ευρυτανία προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για την ανάδειξη του μονοπατιού που ξεκινά από το χωριό Επινιανά και φθάνει ως το Ασπρόρεμα, μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους. Οι εθελοντές καθάρισαν το μονοπάτι (έκοψαν χόρτα, απομάκρυναν κλαδιά-κορμούς κ.α.) και τοποθετήσαν επαρκή και ευκρινή σήμανση, ενώ προχώρησαν και στην χαρτογράφησή του.

monopati-epiniana-asprorema2

Πριν λίγο καιρό, εξάλλου, η ίδια ομάδα είχε καθαρίσει-σηματοδοτήσει το μονοπάτι από την Π. Βίνιανη ως τον Μέγδοβα. Μαζί τους είχαν και αυτή τη φορά τη κα Βούλα Σούκη, κάτοικο Παλ. Βίνιανης, ενώ από τη μεριά του συνέδραμε σημαντικά και ο Δήμος Αγράφων (δείπνο, μεταφορά κ.α), καθώς και οι Ντίνος Στερόπουλος (προσέφερε γεύμα αγριογούρουνο) και Γιάννης Καπλάνης (οδηγός στο μονοπάτι). Ήταν, με λίγα λόγια, μια κοινή, συλλογική προσπάθεια εθελοντισμού που απέδωσε καρπούς· ευχής έργον θα ήταν να βρει μιμητές στο εγγύς μέλλον.

 monopati-epiniana-asprorema3

 monopati-epiniana-asprorema5

 monopati-epiniana6

monopati-epiniana7