Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ανάβαση στην Καλιακούδα διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου ο Ε.Π.Ο.Σ Μακρακώμης - Δείτε το πρόγραμμα

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Ελληνικός Πεζοπορικός-Ορειβατικός Σύλλογος Μακρακώμης πραγματοποιεί ανάβαση στο όρος Καλιακούδα της Ευρυτανίας, στα 2.100 μέτρα. Η Καλιακούδα διαχωρίζει τους μεγάλους ορεινούς όγκους των Βαρδουσίων, του Βελουχιού και του Παναιτωλικού, ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί και τμήμα των παραπάνω βουνών, προσφέρει δε εντυπωσιακή θέα από την κορυφή της (Καρπενήσι, Χελιδόνα, Βελούχι κ.α.)

kaliakouda anavasi_2013_1

Η εκδρομή θα είναι διήμερη και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, με διανυκτέρευση στον χώρο του ορειβατικού Καταφυγίου την πρώτη νύχτα. Το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ/άτομα (για όσους διανυκτερεύσουν εντός του καταφυγίου). Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν με ΙΧ από τη Μακρακώμη με προορισμό την Ανιάδα, από όπου θα ακολουθήσουν το μονοπάτι προς το καταφύγιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11

14:30 Συγκέντρωση στην πλατεία Μακρακώμης.

15:00 Αναχώρηση από Μακρακώμη με δικά μας μέσα για το χωριό Ανιάδα, όπου αναμένετε να φτάσουμε περίπου 1:30 ώρα αργότερα και να σταθμεύσουμε τα οχήματά μας.

16:30 Εκκίνηση από μονοπάτι για το καταφύγιο του ΕΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ στην Καλιακούδα

Απόσταση: περίπου 3 χλμ. Διάρκεια: 1:30 ώρα. Βαθμός δυσκολίας: Α. Υψομετρική:350μ.

*Όσοι διαθέτουν όχημα 4Χ4 και εφόσων επιθυμούν, μπορούν να μεταβούν οδικώς από το Μεγάλο Χωριό στο καταφύγιο.

Δείπνο: Στο Καταφύγιο, με τρόφιμα που θα έχουμε μαζί μας.

Διανυκτέρευση: Στο καταφύγιο, που έχει διαθεσιμότητα 17 κλίνες. Εφόσον πληρωθούν τα κρεβάτια (η διανομή θα γίνει κατά απόλυτη σειρά προτεραιότητας δηλώσεως), οι υπόλοιποι μπορούν να κοιμηθούν στο δάπεδο ή σε αντίσκηνο στον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11

08:00 Πρωϊνό

08:30 Εκκίνηση ανάβασης για την κορυφή

Απόσταση: περίπου 3 χλμ. Διάρκεια: 4 Ώρες. Βαθμός δυσκολίας: Β+. Υψομετρική:600μ.

Γεύμα στο καταφύγιο

16:00 Αναχώρηση για το χωριό Ανιάδα από το ίδιο μονοπάτι.
Διάρκεια: 1 Ώρα

Κόστος: 10€/άτομο (για όσους διανυκτερεύσουν εντός του καταφυγίου)

 

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το συντονιστή το συντομότερο δυνατό.

Επειδή ο καιρός προβλέπεται κρύος και υγρός, πρέπει να έχετε μαζί σας:- Τζάκετ- Σκουφί- Γάντια- fleece- Ισοθερμικά εσώρουχα- δεύτερο ζευγάρι κάλτσες- Αδιάβροχο- Νερό, 2 λίτρα- Φακός

Προτεραιότητα μας είναι η διατήρηση και προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να δώσουν μέγιστη σημασία σε τούτο.

Συντονιστής: Γιάννης Λάμπρου (τηλ.:6979115219) - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.