Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Δήμος Αγράφων: αγοράζει 4 τζιπ με 74.000 ευρώ. Διαγωνισμός στις 19/12 για την προμήθεια καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων

Σε αναβάθμιση του στόλου των επιβατικών του αυτοκινήτων προχωρά ο δήμος Αγράφων, που προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια τεσσάρων 4χ4 οχημάτων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

tzip-agrafa-arxeio1

Στην αγορά τεσσάρων (4) καινούριων τετρακίνητων, πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων προχωρά ο δήμος Αγράφων, οχήματα τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες του όσον αφορά την μεταφορά του προσωπικού του. Για τον λόγο αυτό προκήρυξε διαγωνισμό προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ (συμπερ. ΦΠΑ), με τη σχετική πίστωση να προέρχεται από τα τακτικά έσοδα.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό κατάστημα Κερασοχωρίου στις 19 Δεκεμβρίου (ημέρα Δευτέρα) και ώρα 13.00, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής προμηθειών του Δήμου.

Τι ζητούν

Τα τρία εκ των τεσσάρων αυτοκινήτων θα κοστίζουν 13.145 ευρώ έκαστο (άνευ ΦΠΑ) και θα πρέπει να διαθέτουν τετρακίνηση καθώς και κινητήρα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO6, πετρελαιοκίνητο (diesel), κυβισμού έως 1.300 κυβικά και ισχύος 95 αλόγων (χωρητικότητα ρεζερβουάρ>35 l).

Όπως είναι σαφές, οι άνθρωποι του δήμου αναζητούν οχήματα χαμηλής κατανάλωσης, που παράλληλα θα συνοδεύονται από χαμηλά τέλη κυκλοφορίας. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα ο δήμος διαθέτει τζιπ 4χ4 των 2.000 κ.ε, για τα οποία καλείται κάθε χρόνο (τέτοια εποχή) να καταβάλει… 660 ευρώ! Στον αντίποδα, για τα τρία ανωτέρω οχήματα θα πληρώνει κάθε χρόνο (και εφόσον φυσικά τα τέλη κυκλ. διατηρηθούν στα τωρινά επίπεδα) συνολικά… 405 ευρώ (3 x 135 ευρώ), δηλαδή τα 2/3 από όσα θα πλήρωνε μόνο για ένα αμάξι. Μην ξεχνάμε, επίσης, τα υψηλά κόστη συντήρησης που απαιτούν τα οχήματα που διαθέτει σήμερα ο δήμος.

Με τα δεδομένα αυτά, η απόσβεση δεν θα αργήσει να έλθει. Η επιλογή δε της τετρακίνησης είναι… αυτονόητη, όταν μιλούμε για το κακοτράχαλο (ιδίως τον χειμώνα) ορεινό οδικό δίκτυο των Αγράφων.

Το τέταρτο από τα οχήματα που θα προμηθευτεί ο δήμος θα είναι ξανά 4x4 diesel, θα πρέπει όμως να διαθέτει πιο ισχυρό κινητήρα, περίπου 1.560 κ.ε και ιπποδύναμη 114 HP.

Ο προμηθευτής θα πιστοποιεί εγγράφως με δήλωση ότι η κατασκευή του οχήματος είναι πρόσφατη και η παραγωγή, κάλυψη ανταλλακτικών καθώς και το service δεν θα διακοπεί για τα επόμενα 15 έτη τουλάχιστον.

Στην προσφορά θα αναφέρονται τα δωρεάν service κατά τη διάρκεια της εγγύησης, ενώ ο προμηθευτής υποχρεούται να δώσει εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον 2 ετών για όλα τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη του οχήματος. Τέλος θα προσδιορίσει ακριβώς την ημερομηνία παράδοσης των οχημάτων.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)