Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Βελούχι-Καλιακούδα-Χελιδόνα μέσα σε μια μέρα, τρέχοντας και ποδηλατώντας! Ο Δ. Ελευθερίου κάλυψε 90χλμ σε 10 ώρες (ΦΩΤΟ)

1

Λένε πως η τρέλα… πάει στα βουνά και αν κρίνουμε από την περίπτωση του Μεγαλοχωρίτη Δημήτρη Ελευθερίου, μάλλον έχουν δίκιο.

Ο περί ου ο λόγος είχε εδώ και καιρό θέσει ως προσωπικό στόχο να κατακτήσει τις τρεις μεγαλύτερες βουνοκορφές πέριξ του Καρπενησίου -το Βελούχι, την Καλιακούδα και τη Χελιδόνα, μέσα σε μία ημέρα, και μάλιστα αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις από βουνό σε βουνό.

Το φιλόδοξο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε τελικά την περασμένη Κυριακή (11/12) με σύμμαχο τον σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό. Η αρχή έγινε από την Καλιακούδα, όπου ο 30χρονος ανέβηκε από το Μεγ. Χωριό (όπου και διαμένει), προτού επιστρέψει ξανά στο χωριό για να πάρει το ποδήλατό του και από εκεί να φθάσει ως την Αγία Παρασκευή του Καρπενησίου, από όπου ξεκίνησε τρέχοντας για να βρεθεί ως τα 2.315μ της Ψηλής Κορφής του Βελουχιού. Ύστερα, γύρισε ξανά στο ποδήλατο, με το οποίο ακολούθησε τη χωμάτινη διαδρομή Χαλίκι-Μικρό Χωριό και αφήνοντας τους δυο τροχούς έπιασε το μονοπάτι μέχρι την κορφή της Χελιδόνας, προτού γυρίσει στη βάση του (Μεγάλο Χωριό) με το ποδήλατο.

Μέσα σε 10 ώρες και 10 λεπτά, ο Μεγαλοχωρίτης κάλυψε απόσταση 89 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 34 τρέξιμο και τα 55 ποδήλατο, μια διαδρομή με 4740μ θετική υψομετρική.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο εγχείρημα είχαν φέρει εις πέρας τα μέλη της Velouchi Free Ski Team (μαζί με τον αείμνηστο Κώστα Λελούδη) που μέσα σε μια ημέρα κατέκτησαν τα τρία βουνά και έκαναν σκι από τις χιονισμένες κορφές τους…

3

Ο χάρτης της διαδρομής των 90χλμ

4

Η αρχή έγινε από την Καλιακούδα

5

Φθάνοντας στα 2.315 του Βελουχιού

6

Θέα από την κορυφή της Χελιδόνας

2

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους...