Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Η Εκκλησία δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Συγκέντρωση και διανομή τροφίμων (την Κυριακή 18/12) - Συγκινητική η ανταπόκριση των απλών ανθρώπων

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή (αλλά και όχι μόνο), εδώ και περίπου μια δεκαετία, ο Ι.Ν Προφήτη Ηλία Καρπενησίου και ο εφημέριος του, πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Λιάπης, διοργανώνουν συγκέντρωση τροφίμων με στόχο την ανακούφιση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

trofima-prof-ilias1

Η ανταπόκριση των απλών ανθρώπων είναι κάθε φορά συγκινητική, αποδεικνύοντας πως η ανθρωπιά δεν έχει ακόμα χαθεί και αναδεικνύοντας παράλληλα και τον κομβικό ρόλο που μπορεί (και οφείλει) να διαδραματίζει η Εκκλησία στις μέρες μας.

Την Κυριακή η διανομή

«Όπως κάθε χρόνο, ενόψει των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης (Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο) αλλά και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τα παιδιά», αναφέρει ο π. Ιωάννης Λιάπης, «παίρνουμε, ως Ενορία του Προφήτου Ηλία, με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ Γεωργίου, κάποιες πρωτοβουλίες για να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας».

«Όπως τώρα, ενόψει των Χριστουγέννων», προσθέτει, «θα γίνει διανομή τροφίμων, κρέατος, φρούτων και γλυκών, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου, από την αίθουσα του ναού». Στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα είδη που συγκεντρώθηκαν, το βλέμμα πέφτει αμέσως πάνω στις δεκάδες σακούλες με τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, λάδι, μέλι κ.α.), ενώ ασφυκτικά γεμάτος είναι και ο καταψύκτης όπου συντηρούνται τα κρέατα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους, Καρπενησιώτισσες/τισσες και τους ενορίτες, που από το υστέρημά τους βοήθησαν και φέτος για να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, που όσο περνάν τα χρόνια μεγαλώνει και έχουμε βρει ανθρώπους να υποφέρουν», δηλώνει ο παπα-Γιάννης.

trofima-prof-ilias2

Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο και ήδη έχουν σταλεί τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και «περιμένουμε και άλλους συνανθρώπους να έλθουν να πάρουν τρόφιμα από εδώ, για να γιορτάσουν Χριστούγεννα όπως χρειάζεται, για να μην λείψει τίποτε από κανένα σπίτι, να έχουν τουλάχιστον για την ημέρα των Χριστουγέννων τα αναγκαία».

Γενικότερα, η εθελοντική δράση συγκέντρωσης τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη μετρά περισσότερα από 10 χρόνια στον Ι.Ν Προφήτη Ηλία, «στηρίζεται δε στη φιλανθρωπία των φίλων και των γνωστών, των ενοριτών αλλά και των αρχόντων του τόπου», σημειώνει ο εφημέριος. Στις εποχές δε που διανύουμε, με πολλά νοικοκυριά να μην διαθέτουν ούτε καν τα βασικά, είναι αυτονόητο πως η κίνηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και σπουδαιότητα. Για τον λόγο αυτό, θα υπάρξει συνέχεια της πρωτοβουλίας και προσπάθεια να αποκτήσει ακόμα πιο μαζικές διαστάσεις, παρέχοντας βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά.