Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Και πάλι μαζί, μετά από 40 χρόνια. Η συνάντηση αποφοίτων του 6τάξιου Γυμνασίου Γρανίτσας του 1977

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα η συνάντηση των αποφοιτησάντων το 1977 από το εξατάξιο Γυμνάσιο Γρανίτσας (η πρώτη τάξη που και τα έξι χρόνια τα παρακολούθησε σε αυτό), μια επανένωση παλιών συμμαθητών που έφερε στον νου μνήμες από τα παλιά και ανέσυρε συναισθήματα ξεχασμένα για χρόνια.

granitsa-reunion-1977

«Πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια από την 6η Ιουνίου του 1977 και ώρα 11:45 που αποχαιρετιστήκαμε και ο καθένας ξεκινούσε να βρει τον δρόμο του στην ζωή», αναφέρουν οι διοργανωτές, και προσθέτουν για τη συνάντηση:

«Μέσα σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα συναντηθήκαμε οι πιο πολλοί μαθητές και κάποιοι καθηγητές. Υπήρχαν και οι απουσίες. Κάποιοι από τους συμμαθητές και καθηγητές που ζουν σε άλλες ελληνικές πόλεις και κάποιοι για διάφορους άλλους λόγους, δεν μπόρεσαν να έλθουν αλλά έστειλαν τους χαιρετισμούς και την αγάπη τους.

Η βραδιά κύλησε με αναμνήσεις, πειράγματα, γέλια, συγκινήσεις. Θυμηθήκαμε παλιές καλές - κακές στιγμές καθώς και αυτούς που έφυγαν. Οι καθηγητές συγκινημένοι μας διηγήθηκαν γεγονότα που εκείνη την εποχή δεν τα γνωρίζαμε. Τους ευχαριστήσαμε για όλα όσα μας δίδαξαν εντός και εκτός της τάξης παρά τις αντίξοες συνθήκες που βίωναν».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι μαθητές: Αγόρη Στέλλα, Αγραφιώτη Γεωργία, Γούλας Κων/νος, Ζαρμακούπης Αλκιβιάδης, Ζαχαράκη Χρυσούλα, Ζαχαράκης Ηλίας, Καραβίδα Χρυσάνθη, Κωνσταντίνου Γεώργιος, Ματσιούλας Ιωάννης, Παλιούρα Αγόρω, Παπαζέκος Αλέξανδρος, Παπαροϊδάμης Αθανάσιος, Ρεσίτη Ελένη, Σιαφάκας Βασίλειος, Σταμούλης Παναγιώτης, και οι καθηγητές: Γκίνος Παναγιώτης μετά της συζύγου του, Τσανάκας Κωνσταντίνος, Ζερβού Δέσποινα, Παπαθανασίου Κάκια

Τους χαιρετισμούς τους έστειλαν οι: Κωστής Παντελής με το κέρασμα κρασιού εκ μέρους του, Καραμπάς Ευάγγελος, Τσιάκου Ιουλία, Κωστή Γεωργία, Κατσιάδας Νικόλαος, Τόλης Λάμπρος, Παπαζέκος Ιωάννης, Στεργιάννη Ευσταθία, Σαγάνη Ελένη, Κονδύλη Παρασκευή, και οι καθηγητές: Τατάνης Νικόλαος, Αμπατζόγλου Κορνηλία, Λογαράς Κων/νος.

Πριν αποχαιρετισθούν, οι παλιοί συμμαθητές σχεδίασαν δράσεις για το κοντινό μέλλον: την επίσκεψη με λεωφορείο (εκδρομή σαν αυτές του 1975-77) στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Αίγιο, την πραγματοποίηση στη Γρανίτσα στις αρχές Αυγούστου διευρυμένης συνάντησης με μαθητές που αποφοίτησαν τα έτη 1976, 1977, 1978, 1979.