Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Τι έκανε το 2016 ο σύλλογος «Μαζί για τον Συνάνθρωπο». Η ανασκόπηση των δράσεων αλληλεγγύης του φιλανθρωπικού συλλόγου

Στην ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του φιλανθρωπικού συλλόγου Ευρυτανίας «Μαζί για τον Συνάνθρωπο» για το 2016, προχώρησαν οι ιθύνοντες του.

mazi-gia-ton-sinanthropo1

Τον Ιανουάριο οι άνθρωποι του συλλόγου προσέφεραν τρόφιμα σε ευπαθείς οικογένειες στην Ευρυτανία, ενώ βρέθηκαν και στην Πύλη 1 στον Πειραιά (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηλιαχτίδα) για να προσφέρουν γλυκίσματα στους πρόσφυγες. Τον Φεβρουάριο συγκέντρωσαν 2 τόνους με ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης και τα προσέφεραν στους πρόσφυγες στο κέντρο Φιλοξενίας στις Θερμοπύλες. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Ευρυτάνων, επισημαίνουν.

Τον Απρίλιο ο σύλλογος πραγματοποίησε το Πασχαλινό του Παζάρι στο Καρπενήσι «…και με τα χρήματα που συγκεντρώσαμε στείλαμε τρόφιμα σε οικογένειες της Ευρυτανίας». Τον Ιούλιο διοργανώθηκε σεμινάριο ντεκουπάζ και τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Αφιερωμένη στο Παιδί, σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου, στην κεντρική πλατεία, με βράβευση του καλύτερου έργου ζωγραφικής. Επίσης, διοργανώθηκε μουσική βραδιά και με τα έσοδα από την εκδήλωση εστάλησαν τρόφιμα σε οικογένειες.

Τον Σεπτέμβριο ο σύλλογος, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Καρπενησίου, συγκέντρωσε σχολικά είδη και γραφική ύλη, προσφέροντάς σε Ευρυτανόπουλα, ενώ τον Δεκέμβριο του ’16 έγινε το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με μεγάλη επιτυχία. «Τα έσοδα διατέθηκαν σε οικογένειες της Ευρυτανίας, αφού ήρθαμε, όπως πάντα, σε επικοινωνία με τους φορείς για τις ανάγκες».