Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία & Δημοτικά: από τις 2 έως τις 19 Μαΐου για όσα παιδιά εγγράφονται πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2017/18

Τις ακριβείς ημερομηνίες, κατά τις οποίες θα γίνουν οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου, ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

6

Πιο συγκεκριμένα, για την σχολική χρονιά 2017-2018, οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 19 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι βάσει νόμου, που είναι σε ισχύ εδώ και λίγους μήνες, οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά το πρώτο 20ήμερο του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Στη σχετική εγκύκλιο, γίνεται αναφορά και στις περιπτώσεις επαναφοίτησης μαθητών στα νηπιαγωγεία. Όπως επισημαίνεται, για την επανάληψη φοίτησης ισχύουν τα εξής:

«Νήπια, τα οποία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α' τάξη του δημοτικού, παραμένουν για μια ακόμη χρονιά στο νηπιαγωγείο, ύστερα από δήλωση του γονέα. Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα έτος γίνεται ακόμη όταν διαπιστώνεται από ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή το σχολικό σύμβουλο προσχολικής αγωγής ότι το νήπιο παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α' τάξης του δημοτικού και εφόσον οι γονείς του το επιθυμούν».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)