Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ευρυτανική παρουσία στο Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ. Στις εργασίες συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Λάππας & η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ κα Κριπάση-Μπάρκα

Με κεντρικό σύνθημα «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς», πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, το 9ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος από κάθε κατηγορία αναπηρίας, από όλη την Ελλάδα. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) είναι ένας ανεξάρτητος φορέας που εκπροσωπεί πάνω από 1 εκατ. άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

 lappas-mparkas-sinedrio-amea1

Ταξίδεψαν από το Καρπενήσι

Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκε και η Ευρυτανία, καθώς τις εργασίες παρακολούθησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων ΑμεΑ. Π.Ε. Ευρυτανίας κα Αναστασία Κριπάση - Μπάρκα (εκλεγμένη αντιπρόσωπος από τις εκλογές του συλλόγου) και ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για εξαιρετική διοργάνωση, που χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα, μαχητικότητα, προβληματισμούς, διεκδικήσεις και καίριες παρεμβάσεις της Συνομοσπονδίας έκανε λόγο η κα Κριπάση-Μπάρκα, που στο περιθώριο του συνεδρίου είχε επαφές με άλλους γονεϊκούς συλλόγους για ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ευχαριστεί δε, «όσους δούλεψαν και δουλεύουν να σταθεί το αναπηρικό κίνημα όρθιο στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα αλλά και να διασφαλίσουν τα κεκτημένα των αναπήρων», ενώ στέκεται ιδιαίτερα (και εκφράζει θερμές ευχαριστίες) στον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, «έναν ενωτικό, διεκδικητικό, χαρισματικό μα πάνω από όλα άνθρωπο. Του χρωστάμε πολλά. Χωρίς την σκληρή δουλειά του θα είχαν χαθεί πολλά».

Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων ΑμεΑ ευχαριστεί, επίσης, τον αντιδήμαρχο κ. Κλ. Λάππα για την παρουσία του στο συνέδριο.

Βασικοί στόχοι

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι του αναπηρικού κινήματος, η παρατεταμένη πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Οι προκρούστειες μνημονιακές πολιτικές έχουν διαμορφώσει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον εντός του οποίου η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς μέλη της οφείλουν την επόμενη τετραετία όχι μόνο να διατηρήσουν τη «φωνή» τους ενωμένη και δυνατή αλλά και να την ενισχύσουν προκειμένου να μπορέσουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Μεταξύ των στόχων που τέθηκαν, είναι η οικοδόμηση ενός δυνατού αναπηρικού κινήματος, η συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η άρση των μεροληπτικών αντιλήψεων και στάσεων σε βάρος των ΑμεΑ κ.α.

lappas-mparka2