Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Μεγάλο το ενδιαφέρον των παραγωγών, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Παλαιοκατούνα, την Τρίτη 28/3

Στην Παλαιοκατούνα βρέθηκε, την Τρίτη (28/3), κλιμάκιο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), και του ΕΛΓΑ με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού μας για πολύ σημαντικά θέματα.

opekepe-palaiokatouna1

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενόψει της έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων για την Ενιαία Ενίσχυση, πραγματοποίησε χθες ημερίδα για την ορθή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Ευρυτανίας παρουσία και κλιμακίου του ΕΛΓΑ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι Αγράφων καθώς και στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ. Ευρυτανίας και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί στις 11.30 κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ βρέθηκε στην Παλαιοκατούνα με σκοπό την ενημέρωση των Ευρυτάνων αγροτών και κτηνοτρόφων. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, των περιφερειακών συμβούλων κας Κατερίνας Καλαντζή και κ. Λάμπρου Τσιτσάνη, του δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή και των αντιδημάρχων κ.κ. Απόστολου Μάκκα, Γρηγόρη Παπαθανάση και Λεωνίδα Τελώνη και πλήθους κόσμου.

Τα κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ ενημέρωσαν τους κτηνοτρόφους της Ευρυτανίας για θέματα που αφορούν τη σωστή υποβολή της αίτησής τους, ούτως ώστε να αποφευχθούν λάθη και πρόστιμα, τα οποία θα καταλογιστούν στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος της ημερίδας επίσης ήταν να γίνουν γνωστά τα σημεία που πρέπει να προσέξουν και τα παραστατικά που θα πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, κατά την υποβολή της αίτησής τους, και κατά τους μετέπειτα ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό, τα λάθη και οι παραλείψεις που οδηγούν σε προβλήματα για την πληρωμή τους.

Μετά το πέρας της ημερίδας όσοι ενδιαφερόμενοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις για τυχόν απορίες που είχαν και ενημερωθούν περαιτέρω.