Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

ev media-logo

Με εντάσεις και διαφωνίες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας - Παραίτηση-βόμβα του Γιώργου Λιάγκα

Οι ημερομηνίες έναρξης των μπαράζ βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών του Δ.Σ., απόρροια της οποίας ήταν η παραίτηση του Γιώργου Λιάγκα από την επιτροπή πρωταθλήματος.

DSEPS

Παραίτηση-“βόμβα“ του Γιώργου Λιάγκα από την επιτροπή πρωταθλήματος - Η κλήρωση των μπαράζ σε πρώτο πλάνο.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα του κυπέλλου Ερασιτεχνών Αίολος - Αναγέννηση Σχηματαρίου και παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και τα μέλη Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και Σωτήρης Διώτης, αλλά και ο σύμβουλος Διονύσης Βονόρτας, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστας Νίκας και οι διαιτητές Δημήτρης Κουρλός και Λάμπρος Κολοκώτσιος.

Τι συζητήθηκε

Πολλά θέματα τέθηκαν επί τάπητος στο συμβούλιο, με τις απόψεις μεταξύ των πλευρών ορισμένες φορές να ταυτίζονται και άλλες να διίστανται. Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν:

α) Όσον αφορά το γηπεδικό, που απασχόλησε και (θα) απασχολεί, πραγματοποιήθηκε γενική κουβέντα για τις συναντήσεις με τους φορείς του Δήμου Καρπενησίου. Αναμένεται μετά το Πάσχα να πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχος αθλητικών θεμάτων κ. Κουτρουμάνο.

Στις προθέσεις - εισηγήσεις της Ε.Π.Σ. είναι έν όψει μπαράζ να κλείσουν οι πόρτες του γηπέδου και της κερκίδας, ενώ από το καλοκαίρι -όπως μάς ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνος- θα πραγματοποιηθούν βελτιώσεις σε αρκετά σημεία του Εθνικού σταδίου, όπως π.χ. ασφαλτοστρώσεις (σχετικό ρεπορτάζ στο κάτω μέρος της σελίδας).

β) Όσον αφορά την χειρονομία του ρέφερι Κολοκώτσιου προς οπαδό, που τον εξύβρισε με χυδαίες εκφράσεις, ο ίδιος κατέθεσε εγγράφως ομολογία μεταμέλειας, τού επιβλήθηκε τιμωρία και το θέμα είναι στην ευχέρεια της επιτροπή διαιτησίας προς επανεξέταση.

γ) Όσον αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες, το σώμα ενημέρωσε πως αποτελεί θέμα της εκάστοτε γηπεδούχου ομάδας και του δήμου, στον οποίο ανήκει το γήπεδο.

δ) Είναι γνωστό πως οι ομάδες δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τα χρέη. Οι οφειλές των ομάδων, όπως αναφέρθηκαν στην συνεδρίαση είναι: ΑΠΟΚ: 980 ευρώ, Αίολος: 589 ευρώ, Άγραφα: 495 ευρώ. Είχε συμφωνηθεί τα σωματεία να δίνουν 50 ευρώ ανά μήνα, όμως αυτό δεν τηρείται. Ο κ. Κατσίκης πρότεινε ομάδες που χρωστάνε να δίνουν 50 ευρώ, που αντιστοιχούν στη δόση ανά μήνα και άλλα 50 ευρώ σε μορφή προστίμου.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ομόφωνα, με την προϋπόθεση να  δοθεί προθεσμία έως τα τέλη Απριλίου και να αποσταλεί έγγραφο στα ενδιαφερόμενα σωματεία. Ομάδες που δεν καταβάλουν τη δόση θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

DSEPE1

Τα μπαράζ στο προσκήνιο

Τα μπαράζ μετά από πλειοψηφία αποφασίστηκε να ξεκινήσουν το διήμερο 22-23 Απριλίου. Τα αιτήματά τους κατέθεσαν εγγράφως Αίολος και ΑΠΟΚ, εκ των οποίων στο δικό του, το Βελούχι ζήτησε να αρχίσουν άμεσα τα μπαράζ, ενώ στο συμβούλιο στις 3/4 ο Πρόεδρός του κ. Τσιούνης είχε ζητήσει να μην αρχίσουν το διήμερο 8-9/4, λόγω των υποχρεώσεων του Αιόλου στο κύπελλο Ερασιτεχνών!

Μυρίκη και Ποταμιά στην ίδια συνεδρίαση είχαν αιτηθεί άμεση έναρξη των μπαράζ και ο Αίολος μετά το Πάσχα. Η εισήγηση του Προέδρου κ. Παπαντζίμα ήταν έναρξη στις 22-23/4: με την πρόταση αυτή συμφώνησαν όλοι, “όχι” ψήφισε ο Κατσίκης και “λευκό” ο Γιώργος Λιάγκας, που δήλωσε αμέσως παραίτηση (λεπτομέρειες πιο κάτω).

Ο Διώτης επιπροσθέτως τόνισε πως δεν είναι αρνητικός να άρχιζαν τα μπαράζ το διήμερο 8-9 Απριλίου. Ο κ. Παπαδημητρίου πρότεινε έναρξη τη Μ. Τετάρτη 12/4, ο κ. Κατσίκης ζήτησε πρόγραμμα Κυριακή - Τετάρτη και μαζί του  συμφώνησε ο κ. Δροσίνης.


LIAGKAS

Παραίτηση-”βόμβα” του Γιώργου Λιάγκα

Ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε να αρχίσουν τα μπαράζ άμεσα, δηλαδή το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου, χωρίς να περάσει η πρότασή του. Αυτό τον οδήγησε στην παραίτησή του από την επιτροπή πρωταθλήματος, απόφαση που προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό της Ένωσης, που δέχτηκε σίγουρα ισχυρό πλήγμα.

Ο κ. Λιάγκας αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως έπρεπε -όμως δεν πραγματοποιήθηκε- συνάντηση της τριμελούς επιτροπής, ώστε να κατατεθούν στο διοικητικό συμβούλιο οι εισηγήσεις της, ενώ υπογράμμισε με νόημα πως δε θα πρέπει να γίνονται οι διευκολύνσεις και τα χατίρια των ομάδων.

Επίσης…

* Την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τα κοινά της Ε.Π.Σ. τον ερχόμενο Ιούνιο γνωστοποίησε ο Διονύσης Βονόρτας, που ορίστηκε (έως τότε) ειδικός σύμβουλος της Ένωσης. 

* Το θέμα των γηπέδων του Δήμου Αγράφων, δεν συζητήθηκε, γεγονός που έφερε την απογοήτευση του π. Φεγγούλη, ο οποίος τόνισε πως στις 5/6 λήγει η άδεια καταλληλότητας των γηπέδων και πρόσθεσε πως έχει οριστεί επιτροπή να φέρει εισηγήσεις, κάτι που έκανε μόνο αυτός. Ο ίδιος, τέλος, ανέφερε πως η Κρέντη δωρίζει 14,5 στρέμματα στην Ένωση, με την προοπτική να φτιαχτεί γήπεδο.

* Τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Γιόγιου θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ.