Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Έργα ανάπλασης σε Δομνίστα και Κρίκελλο. Με 53.000 ευρώ μίνι «λίφτινγκ» σε κεντρικά σημεία των χωριών

Στην προκήρυξη δύο νέων έργων προχώρησε ο δήμος Καρπενησίου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων της Δομνίστας και του Κρικέλλου.

krikello-plateia-fthinoporo1

Ειδικότερα, ο δήμος ανακοίνωσε την υλοποίηση της «ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων ΤΚ Δομνίστας και οικισμού Σκοπιάς», προϋπολογισμού 28.000 ευρώ και την «εσωτερική οδοποιία ΤΚ Κρικέλλου», δαπάνης 25.000 ευρώ.

Όσον αφορά το πρώτο έργο, η δημοπράτησή του θα γίνει στις 9 Μαΐου 2017, στις 10.00 το πρωί, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού μέχρι τις 2/5/2017.

Σύμφωνα με τη σχετική τεχνική έκθεση, στη Δομνίστα θα γίνει πλακόστρωση του πεζοδρομίου μήκους 11 μ. και πλάτους 1,20 μ. μπροστά από την πέτρινη βρύση στην πλατεία του χωριού, αφού καθαιρεθεί το παλαιό και λάθος υψομετρικά τσιμεντοστρωμένο πεζοδρόμιο σε μήκος 6 μ. Ακόμη, θα κατασκευαστεί πλακόστρωση του πεζοδρομίου κάτω από το Περιφερειακό Ιατρείο, μήκους περίπου 120μ., αφού πρώτα καθαιρεθεί το παλαιό και φθαρμένο κράσπεδο. Παράλληλα, θα κατασκευασθούν πέτρινοι τοίχοι ανάντι του πεζοδρομίου, ενώ στην ίδια θέση θα επενδυθεί με πλάκες η ήδη υπάρχουσα σκάλα.

Όσον αφορά το έργο της εσωτερικής οδοποιίας Κρικέλλου, ύψους 25.000 ευρώ, αναμένεται να καθαιρεθούν παλαιά και φθαρμένα τμήματα τσιμεντόστρωσης και να κατασκευασθούν καινούργια στις θέσεις «από οικία Κ. Ζάρρα έως οικία Ε. Πλούμπη» και «από οικία Ε. Πλούμπη έως οικία Β. Παπαδημητρίου» και «στην ανηφόρα έξω από την οικία Π. Μάμαλη». Ακόμη, θα κατασκευασθούν πλατύσκαλα (πάνω σε υπάρχουσα τσιμεντόστρωση) πλάτους 0,80 μ. από τον κεντρικό δρόμο έως την οικία Τσακανίκα. Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου 2017.

Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο υπάλληλο, Δημήτριο Τσελεπή, στο τηλέφωνο 22373-50084.