Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους της υπόθεσης ναρκωτικών στο Καρπενήσι

astinomia-kthrio-karpenisi1

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την καταβολή χρηματικής εγγύησης (από 1.000 έως 3.000 ευρώ) και την υποχρέωση εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν χθες (16/5) οι έξι (Ευρυτάνες οι τέσσερις) από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στο Καρπενήσι, μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Ωστόσο, σε καθεστώς προσωρινής κράτησης παραμένουν τρεις κατηγορούμενοι, ο «πυρήνας» της οργάνωσης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Θυμίζουμε ότι ύστερα από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, εξαρθρώθηκε ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην πόλη του Καρπενησίου, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας και της Λακωνίας.

Οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη Τετάρτη, 10 Μαΐου, στο Καρπενήσι, την Αθήνα, τη Λευκάδα και την Καστοριά: συνολικά εννέα (9) μέλη της σπείρας (οι 4 Ευρυτάνες), ηλικίας από 21 έως και 37 ετών, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών αρχών και βρίσκονταν έκτοτε σε καθεστώς προσωρινής κράτησης. Ακόμα πέντε άτομα συνελήφθησαν, αφέθηκαν όμως ελεύθερα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για διακίνηση ναρκωτικών παρά μόνο για κατοχή. Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση». (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)