Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Την Κυριακή τα «Κατσαντώνεια», στη γενέτειρα του προεπαναστατικού ήρωα, τον Μάραθο Αγράφων - Το πρόγραμμα της ημέρας

Τα «Κατσαντώνεια» διοργανώνονται στον ιστορικό Μάραθο από το 1993, με τη συνεργασία του δήμου Αγράφων, του Συλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών και της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου, με σκοπό να αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία του ήρωα και πρόδρομου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, να τιμήσουν τη μνήμη του καθώς και τη μνήμη των γνωστών και αγνώστων συναγωνιστών του και να προβάλουν τον τόπο και την ιστορία του.

katsantonis-marathos-arxeio1

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, λοιπόν, 4 Ιουνίου 2017, Μαραθιώτες, Αγραφιώτες, απανταχού Ευρυτάνες (και όχι μόνο) δίνουν ραντεβού στον Μάραθο των Αγράφων, για την ετήσια εκδήλωση-φόρο τιμής στον Αντώνη Μακρυγιάννη-Κατσαντώνη, το «λιοντάρι της Κλεφτουριάς».

Όσα θα γίνουν

Στις 7.00 το πρωί θα αρχίσει η Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών και στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Κατσαντώνη, στον Μάραθο. Κατόπιν, θα γίνει (10.40) η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων και το προσκλητήριο Κατσαντωναίων, προτού ανέβει στο βήμα ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας (10.55) και ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την τήρηση 1’ σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.