Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Σε 11 Ευρυτανόπουλα οι φετινές υποτροφίες της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι». Όλα τα ονόματα (έντυπη έκδοση)

Για ακόμα μία χρονιά η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» διοργάνωσε τελετή απονομής υποτροφιών σε Ευρυτάνες φοιτητές-σπουδαστές. Συνολικά έντεκα (11) Ευρυτανόπουλα βραβεύθηκαν.

1

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (ξενοδοχείο Πάρνων), η απονομή υποτροφιών και επαίνων σε Ευρυτάνες φοιτητές και σπουδαστές που επελέγησαν από την Επιτροπή Υποτροφιών της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017.

Οι ομογενείς των ΗΠΑ, σε καιρούς δύσκολους, στηρίζουν τη σπουδάζουσα νεολαία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, ενισχύοντας την ευγενή άμιλλα και την αριστεία και παρέχοντας κίνητρα και στήριξη (οικονομική και ηθική) στα παιδιά να συνεχίσουν τη σκληρή προσπάθειά τους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Υποτροφιών, καθηγητής κ. Ι. Υφαντόπουλος, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε «…στα μεγάλα έργα που πρόσφεραν οι ξενιτεμένοι αδελφοί μας στην Ευρυτανία, όπως Νοσοκομείο, Γυμνάσιο, Στέγη Γερόντων αλλά και στις προσφορές του στη νεολαία με το θεσμό των υποτροφιών και σε αδύναμους οικονομικά συμπατριώτες μας με την χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Αττικής και π. Υπουργός κ. Αθαν. Μπούρας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Φ. Κουλαρμάνης, ο ταμίας της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Αν. Ζούκας, τα μέλη της Επιτροπής Υποτροφιών με επικεφαλής τον πρόεδρο της καθηγητή κ. Ι. Υφαντόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Κ. Αβράμπο, τον Γραμματέα κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο και τους κ.κ. Παντελή Βλάχο, και Ευάγγελο Νιαβή, και φυσικά οι βραβευόμενοι φοιτητές και σπουδαστές με συγγενικά τους πρόσωπα. Η αίθουσα για την εκδήλωση προσφέρθηκε ευγενικά από τον αντιπρόεδρο της επιτροπής κ. Κ. Αβράμπο.

Ποιοι βραβεύθηκαν

Έλαβαν υποτροφία οι παρακάτω φοιτητές και σπουδαστές: Ανδρώνη Ελένη (ΑΠΘ, Τμήμα Οικον. Επιστημών), Γιαννακόπουλος Λάμπρος (ΟΠΑ, Τμήμα Μάρκετινγκ-Επικοινωνίας), Καγκαρά Βασιλική (ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, Τμ. Πολιτ. Μηχανικών), Κατσιάδα Μαρία (Παν. Πατρών, Παιδαγωγικό Τμήμα), Καυκούλα Βιργινία (ΠΑ.ΠΕΙ, Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων), Κλεφτάρας Αθανάσιος (ΕΚΠΑ, Φαρμακευτική), Κολοκύθα Μαρία (Πάντειο, Τμήμα Διεθνών Ευρωπ. Περιφ. Σπουδών), Κολοκώτσιου Λυδία (ΑΠΘ, Τμήμα Χημείας), Κομπογιάννη Ειρήνη - Φωτεινή (ΑΠΘ, Τμ. Βιολογίας), Νικοπούλου Αλεξάνδρα (ΠΑ.ΠΕΙ, Τμ. Διεθνών & Ευρ. Σπουδών) και Χορμόβα Χριστίνα (ΑΠΘ, Ψυχολογίας).

Στους φοιτητές και σπουδαστές που βραβεύτηκαν, προσφέρθηκαν επίσης από την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων και από την Πανευρυτανική Ενωση σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις τους.

2

12

2

2

2

2

2

2

2

2

2