Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στα χέρια του δήμου Αγράφων το κτήριο του Ειρηνοδικείου, για να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του. Ψηφίστηκε στη Βουλή η παραχώρηση

Στα χέρια του δήμου Αγράφων και επισήμως το διώροφο κτήριο του παλιού Ειρηνοδικείου στο Κερασοχώρι. Είναι η υπόσχεση που έκανε πράξη ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης προς το δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού πρόσφατα στις επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική αντίσταση στη Βίνιανη.

mpampalis-skourletis1

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης (δεξιά) συνομιλεί στο δημαρχείο Αγράφων με τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή. Καθοριστική η συνάντησή τους

Η παραχώρηση εισήχθη ως τροποποίηση διάταξης σε νόμο που ψήφισε την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, η Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στο άρθρο 23 με τίτλο παραχώρηση δημοσίων κτηρίων σε δήμους μεταξύ αυτών και του δήμου Αγράφων.

Η διάταξη 1 του άρθρου αναφέρει: “Παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στον δήμο Αγράφων, του νομού Ευρυτανίας η κυριότητα του δημόσιου ακινήτου με ΑΒΚ 206 του Γενικού Βιβλίου καταγραφής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με τα συστατικά και τα παραρτήματά του (...) για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των υπηρεσιών του δήμου Αγράφων”. 

Μετά την κατάργηση το Ειρηνοδικείου Αγραίων, που στεγαζόταν στη συγκεκριμένο διώροφο κτήριο στο Κερασοχώρι, η δημοτική αρχή είχε βάλει στόχο να εκμεταλλευτεί το εν λόγω κτήριο ώστε να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες του Καλλικρατικού δήμου Αγράφων, δεδομένου ότι δεν χωράνε πλέον οι υπηρεσίες στο υπάρχον δημαρχείο.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Κώστα Τάκη, στο νέο κτήριο θα στεγαστούν η Οικονομική Υπηρεσία, το ταμείο του δήμου αλλά και το γραφείο του δημάρχου, των αντιδημάρχων καθώς και οι διοικητικές λειτουργίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τάκη, το κτήριο χρήζει ανακαίνισης. Θα απαιτηθούν, άπαξ και ολοκληρωθεί και τυπικά η παραχώρηση του κτηρίου στον δήμο, έργα κυρίως διάταξης των διαμερισμάτων και όχι τόσο έργα αντικατάστασης κουφωμάτων κλπ. τα οποία είναι καινούργια.

Ο χώρος των γραφείων θα ενοποιηθεί, θα γκρεμιστούν δηλαδή οι τοίχοι και θα διαμορφωθεί ένας ενιαίος χώρος γραφείων με διαχωριστικά, ώστε να διαμορφωθεί ένας μεγάλος ενιαίος σύγχρονος χώρος εργασίας και υποδοχής του κοινού, μεταξύ άλλων.

Να θυμίσουμε ότι τμήμα των υπηρεσιών του δήμου, όπως η Οικονομική Υπηρεσία, βρίσκεται μακριά από το κεντρικό δημαρχείο στο Κερασοχώρι και στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο στη Δυτική Φραγκίστα, ενώ και άλλες υπηρεσίες του δήμου είναι διάσπαρτες σε άλλα κτήρια.