Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ev media-logo

ΕΠΑ.Λ: Μέχρι την Παρασκευή 23/6 οι δηλώσεις ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2017-18

Μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 θα μπορούν οι μαθητές του ΕΠΑΛ να υποβάλουν τις δηλώσεις προτίμησης για τις ειδικότητες που προσφέρονται για το σχολικό έτος 2017-18.

epal-karpenisiou-kthrio1

Για πρώτη φορά φέτος οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά. Έτσι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης είτε από το σπίτι τους, είτε στα σχολεία με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και να επιλέξουν την τάξη, τον τομέα και την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου δίνει στους μαθητές του την ευκαιρία για το σχολικό έτος 2017-18 να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι (6) ειδικότητες (ο τελικός αριθμός ειδικοτήτων και τομέων που θα δημιουργηθούν εξαρτάται από τον αριθμό δηλώσεων των παιδιών), παρέχοντας αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών, πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και εκπαίδευση στον χώρο εργασίας.

«Τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποτελούν μια σημαντική λύση στο πρόβλημα της εκπαίδευσης  που οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση. Μετά τη νέα τους μάλιστα μορφή, με τη μαθητεία και τις εξετάσεις πιστοποίησης, οδηγούν σε πτυχίο ειδικότητας  ισχυρό με  επαγγελματικά δικαιώματα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22370 23130.