Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Η «Ποδηλατική Οδύσσεια 2017» και η σκληρή δοκιμασία των ευρυτανικών βουνών. Σταθμός και φέτος το Κρίκελλο - Η συμμετοχή του Δήμου

Οκτώ ημέρες ποδηλασίας στους κακοτράχαλους δασικούς δρόμους και μονοπάτια της Πίνδου περιλαμβάνει ο αγώνας «Ποδηλατική Οδύσσεια», που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κακοτράχαλη Ευρυτανία έβαλε δύσκολα στους ποδηλάτες, που το απόγευμα της Τετάρτης (21/6) ολοκλήρωσαν στο Κρίκελλο το 4o στάδιο του αγώνα.

2

Διαδρομή με συνολικό μήκος 600 χλμ και 25.000μ υψομετρικές διαφορές θα χρειαστεί να καλύψουν οι αθλητές που παίρνουν μέρος στην Ποδηλατική Οδύσσεια 2017, που ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου από χωριό Σμίξη Γρεβενών, θα διασχίσει την οροσειρά της Πίνδου και θα τερματίσει στην πόλη της Ναυπάκτου. Ο αγώνας είναι οκταήμερος και περνάει από 57 χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου. Οι συμμετέχοντες ποδηλατούν σε ομάδες των δύο ατόμων και συνολικά παίρνουν μέρος 14 ομάδες.

Υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλύπτεται από χώμα. Η διαδρομή διασχίζει βουνά και χωριά των νομών Γρεβενών, Τρικάλων, Ευρυτανίας, Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας, με τον νομό μας να αποτελεί σημαντικό τμήμα του αγώνα.

1

Πιο αναλυτικά, στο 4ο στάδιο (που έγινε την Τετάρτη 21/6) οι ομάδες των ποδηλατών έπρεπε να καλύψουν τη διαδρομή Νεοχώρι Τρικάλων - Κρίκελλο, απόστασης 68χλμ. Από τη Λίμνη Πλαστήρα θα κινηθούν νότια προς το Καροπλέσι και τη Νεράιδα και κατόπιν είχαν περάσματα από τον Κλειτσό, τη Βράχα, το ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων στο Βελούχι, προτού πάρουν πορεία προς τα νοτιοανατολικά με τερματισμό την πλατεία του Κρικέλλου.

Από το Κρίκελλο, εξάλλου, θα εκκινήσει και τριήμερος αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Ιουνίου παράλληλα με τα 3 τελευταία στάδια του οχταήμερου Bike Odyssey. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία το Κρίκελλο και τερματισμό στη Ναύπακτο (από Αθαν. Διάκο και Άνω Χώρα Ναυπακτίας).

3

Συμμετοχή δήμου Καρπενησίου

Οι διοργανωτές της Ποδηλατικής Οδύσσειας απευθύνθηκαν στον δήμο Καρπενησίου προκειμένου ο τελευταίος να συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής του αγώνα, δεδομένου ότι σε αυτόν περιλαμβάνεται το Κρίκελλο ως βασικός σταθμός.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου ο αντιδήμαρχος κ. Ταξιάρχης Κουτρομάνος, ο οποίος εισηγήθηκε τη συμμετοχή του δήμου στον αγώνα με το ποσό των 400 ευρώ, για τα έξοδα διαμονής των αθλητών σε δωμάτια-ξενώνες του χωριού. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία (μειοψήφησε ο δημ. σύμβουλος Βασίλης Παπαροϊδάμης).

4

5

6

7

8

9

10

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΠ ΝΕΟΧΩΡΙ-ΚΡΙΚΕΛΛΟ ΕΔΩ