Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Λίγο πιο κοντά η Λαμία. Δόθηκε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της παράκαμψης Μακρακώμης, από τη Μάκρη ως τη διασταύρωση της Σπερχειάδας

Την προηγούμενη εβδομάδα, ολοκληρώθηκαν τα έργα στο πρώτο τμήμα της παράκαμψης Μακρακώμης και δόθηκε στην κυκλοφορία. Πρόκειται για το κομμάτι εκείνο του οδικού άξονα από τη διασταύρωση Μακρακώμης -  Σπερχειάδας προς Λαμία που παρακάμπτει την Μακρακώμη και την Μάκρη.

parakampsi-makrakomis1

Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία την περασμένη εβδομάδα. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων στην Παράκαμψη Μάκρης-Μακρακώμης, όταν δοθούν όλες στην κυκλοφορία, είναι 9,6 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 3,1 αφορούν διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και τα 6,5 νέα χάραξη.

Ωστόσο, η θέση ορισμένων -κυρίως από τον Εμπορικό Σύλλογο Μακρακώμης- παραμένει μέχρι και σήμερα σταθερή. Ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την παράκαμψη ενώ ακόμη και τώρα προκαλούν προβλήματα. Όπως πρόσφατα υπήρξε καταγγελία σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας πως τάχα δόθηκε σε κυκλοφορία το οδικό αυτό τμήμα χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του κοινού με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλουν να δημιουργηθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Μακρακώμη.

Αντίθετα, ο δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό (FM-1) τόνισε ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο και πιθανόν το θέμα διογκώθηκε από κάποιους που και στο παρελθόν έχουν αντιταχθεί στη δημιουργία παρακαμπτήριου δρόμου στην Μακρακώμη.

parakampsi-makrakomis2