Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πρωτοφανείς δολιοφθορές στα Άγραφα. Βανδάλισαν μηχάνημα έργου & έκοψαν με... αλυσοπρίονο υπαίθρια σωλήνα ύδρευσης

Κρούσματα δολιοφθοράς σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε περιουσιακά στοιχεία του δήμου Αγράφων, όπως καταγγέλλει επίσημα η δημοτική αρχή. Στο στόχαστρο των αγνώστων μπήκε αγωγός ύδρευσης στη θέση «Διπόταμα» της Τ.Κ Πρασιάς του δ. Αγράφων, καθώς και φορτωτής που βρίσκονταν στη Νιάλα. Για τα σοβαρά περιστατικά ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ ο Θ. Μπαμπαλής απέστειλε και επιστολή προς τον Εισαγγελέα Ευρυτανίας.

doliofthora-solinas-agrafa

Το χρονικό των δολιοφθορών

Αρχικά, προ 20 ημερών περίπου, αναφέρει ο δήμος Αγράφων, «λεηλατήθηκε» δημοτικό μηχάνημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη Νιάλα της Τ.Κ. Αγράφων. Συγκεκριμένα κλάπηκαν εξαρτήματα του δημοτικού μηχανήματος έργου (φορτωτή), ενώ σημειώθηκαν καταστροφές στα τζάμια και στις πόρτες του μηχανήματος.

Κατόπιν, την περασμένη Κυριακή το βράδυ (9/7) έως το πρωί της Δευτέρας (10/7) στην τοποθεσία «Διπόταμα» της Τοπικής Κοινότητας Πρασιάς Δήμου Αγράφων, όπου υπάρχει η υδρομάστευση του υδραγωγείου για τον οικισμό του τοπικού διαμερίσματος Ραπτοπούλου, άγνωστος ή άγνωστοι κατέστρεψαν τον αγωγό ύδρευσης διαμέτρου Φ 63 σε μήκος 500 μέτρων. Η καταστροφή του αγωγού έγινε με τη χρήση αλυσοπρίονου σε 150 περίπου σημεία του προαναφερθέντος τμήματος αγωγού. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει προσωρινά χωρίς νερό το Ραπτόπουλο.

Ήδη, από πλευράς Δήμου ενημερώθηκε η αρμόδια αστυνομική αρχή, ενώ ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής απέστειλε επιστολή προς τον Εισαγγελέα Ευρυτανίας, ενημερώνοντας τον για τα προαναφερθέντα συμβάντα, ζητώντας να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία του Δήμου Αγράφων θεσμικά και περιουσιακά αλλά και αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο δίκτυο ύδρευσης.