Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

«Σαφάρι» εφοριακών στη Στερεά. Μπαράζ ελέγχων για μη έκδοση αποδείξεων - Εφοριακοί της Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου σε όμορους νομούς

Σαφείς είναι οι εντολές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς τις Δ.Ο.Υ. όλης της Χώρας για συνεχείς ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα. Στο «κυνήγι» έχουν βγει οι εφοριακοί της Στερεάς, μεταξύ αυτών και κλιμάκια εργαζομένων της Εφορίας Καρπενησίου.

tamiaki-apodeixi1

Σε 24ωρη βάση έχει οργανωθεί το κυνήγι της παραβατικότητας για τη μη έκδοση των αποδείξεων στη Στερεά Ελλάδα. Οι τουριστικές περιοχές της Ευρυτανίας, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας αλλά και της Φωκίδας δέχονται σχεδόν καθημερινά ελέγχους από εφοριακούς οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο με στόχο τον εντοπισμό παραβάσεων φορολογικής φύσης.

Συμμετέχει η Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπου πλέον υπάγονται οι Δ.Ο.Υ, σε καταστήματα και επιχειρήσεις με στόχο να εντοπιστούν οι περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες δεν εκδίδουν αποδείξεις. Σε αρκετές περιπτώσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα ή ακόμα και λουκέτα για 48 ώρες.

«Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και μάλιστα από πολλαπλά συνεργεία συναδέλφων», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, κ. Γιώργος Κοτρώνης.

Σαφείς εντολές έφθασαν και στην Εφορία (Δ.Ο.Υ.) Καρπενησίου, όπου συγκροτήθηκαν κλιμάκια που ήδη πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους -και μάλιστα το επόμενο διάστημα, στο αποκορύφωμα, δηλαδή, της τουριστικής κίνησης, θα ενταθούν. Όπως είναι λογικό, αλλά και βάσει των σχετικών οδηγιών, οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου πραγματοποιούν ελέγχους κυρίως σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε γειτονικούς νομούς και πόλεις -και όχι κατά κύριο λόγο στην Ευρυτανία- ενώ αντίστοιχα τον νομό μας και την πόλη του Καρπενησίου επισκέπτονται συνεργεία όμορων περιοχών. Ήδη, δεν είναι λίγα τα μαγαζιά στο κέντρο του Καρπενησίου που έχουν δεχθεί την… επίσκεψη εφοριακών.

Οι εφοριακοί της Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις της δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας, όπως Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Βόλο, Καρδίτσα κ.α., με στόχο να εντοπιστούν παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων και να επιβληθούν πρόστιμα ή ακόμα και 48ωρο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Όπως σημειώνουν εφοριακοί που στελεχώνουν τα κλιμάκια των ελέγχων, σε τουριστικές περιοχές έχουν αναπτυχθεί διάφορες πρακτικές και υπάρχει ειδοποίηση μεταξύ των επαγγελματιών όταν πραγματοποιούνται έλεγχοι, γεγονός το οποίο σημαίνει δεν μπορεί να καταγραφεί το σύνολο της παραβατικότητας. «Ο λόγος αυτός επιβάλλει την ανάγκη να αυξηθούν οι έλεγχοι από πολλαπλά συνεργεία και σε ακανόνιστες χρονικές περιόδους», προσθέτουν.

Στον αντίποδα, οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την υψηλή φορολογία και τον ΦΠΑ, που, όπως λένε, «δημιουργεί κίνητρα στους ευκαιριακούς του κλάδου για να μην εκδίδουν αποδείξεις».