Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Καλοκαίρι πολιτισμού στα Άγραφα. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, από 29 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου

Μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες ποικίλου περιεχομένου περιλαμβάνει το πρόγραμμα θερινών εκδηλώσεων του δήμου Αγράφων. Όπως δημοσίευσαν πρόσφατα τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 762/12-7-2017) ο δήμος Αγράφων θα δαπανήσει 33.000 ευρώ για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δρώμενα παράδοσης, θεατρικές παραστάσεις, ανταμώματα, εκδηλώσεις μνήμης κ.α.

5

Φωτο: Στιγμιότυπο από παλαιότερα "Κατσαντώνεια"

Ειδικότερα: το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 και ώρα 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο αντάμωμα των Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων, μια συνδιοργάνωση του δήμου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Σύλλογο Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας, ενώ την Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 9.00 το βράδυ το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράσταση, στην κεντρική πλατεία Κέδρων, από το Θέατρο Σκιών "Ο Άγιος Γεώργιος".

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου (επίσης στις 9.00 το βράδυ) θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση (κωμωδία) από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στην πλατεία Ραπτοπούλου. Την ίδια ημέρα και ώρα στην πλατεία της Βούλπης θα παρουσιαστεί παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών "Ο Άγιος Γεώργιος".

Το Σάββατο 5 Αυγούστου η θεατρική παράσταση του Θεάτρου Καρδίτσας θα δοθεί στη Γρανίτσα στις 9.00 μ.μ. Την Κυριακή 6 Αυγούστου και ώρα 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα «Κατσαντώνεια» στο Σύχνικο, μια συνδιοργάνωση του δήμου Αγράφων, του Συλλόγου Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών, του Συλλόγου Απανταχού Μοναστηρακιωτών "Η Σπηλιά του Κατσαντώνη", της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ξηρόμερου και Ευρυτανίας και του Παν/κου Συλλόγου Αιτ/νιας.

Το ίδιο βράδυ στις 9.00 μ.μ, στην κεντρική πλατεία Βαλαώρας θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση του Π.Θ. Καρδίτσας, ενώ στην πλατεία της Δάφνης η παράσταση του θεάτρου σκιών.

Για τη Δευτέρα 7 Αυγούστου και ώρα 9.00 το βράδυ το πρόγραμμα περιλαμβάνει: θεατρική παράσταση στη Δυτ. Φραγκίστα, Θέατρο Σκιών στο Τροβάτο και στα Λεπιανά πολιτιστική παράσταση με αφιέρωμα στον Ζαχαρία Παπαντωνίου από το "Δελφικό Όραμα - Θίασος Επί Σκηνής", μια συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια. Την Τρίτη 8 Αυγούστου αναμένεται να διεξαχθούν: στις 5.00 μ.μ. ημερίδα στο Κερασοχώρι (αίθουσα Δημ. Συμβουλίου) για την επιχειρηματικότητα "Ευκαιρίες Απασχόλησης στον τόπο μας" από τον δήμο Αγράφων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Κερασοβιτών "Το Καραούλι" και στις 9.00 το βράδυ θεατρική παράσταση στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ στην πλατεία Γρανίτσας στις 9.00 μ.μ. θα υλοποιηθεί η πολιτιστική παράσταση με αφιέρωμα στον Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, θα γίνουν: Θεατρική παράσταση στα Άγραφα και εκδήλωση για τον Ζαχ. Παπαντωνίου στον Τριπόταμο. Το βράδυ της Πέμπτης 10 Αυγούστου (9.00 μ.μ.) θα γίνουν τα εγκαίνια των πλατειών της Παλαιοκατούνας και θα ακολουθήσει συναυλία με τους: Ηλία Κλωναρίδη, Δημήτρη Κοντογιάννη και Θεοδοσία Στίγκα, ενώ στις 11 Αυγούστου στο Ραπτόπουλο (9.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αναβίωσης παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Φραγκίστα τα «Καφαντάρεια 2017», την Πέμπτη 17/8, επίσης στην Αν. Φραγκίστα θέατρο σκιών και το Σάββατο 19 Αυγούστου η εκδήλωση μνήμης στο Νιμάτι της Χρύσως. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει από την πλατεία της Κρέντης, όπου στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης.