Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

ev media-logo

«Καλή σταδιοδρομία». Οι ευχές των πολιτικών-αυτοδιοικητικών-φορέων της Ευρυτανίας στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών 2017

Με αφορμή την ανακοίνωση των επιτυχόντων, εκπρόσωποι των επίσημων φορέων του ν. Ευρυτανίας απέστειλαν στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών ευχές για «καλή σταδιοδρομία». Να μη το βάλουν κάτω, αλλά να προσπαθήσουν σκληρά ξανά, προτρέπουν όσα παιδιά δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια.

panellinies-2017-bathmoi-gel11

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, κ. Λουκάς Δημητρίου, απέστειλε το εξής μήνυμα:

«Η σημερινή μέρα (σ.σ 24/8) είναι πολύ σημαντική για την εκπαίδευση. Οι κόποι και οι προσπάθειες των μαθητών και των μαθητριών αποδίδουν τους πρώτους καρπούς. Για αυτούς τους κόπους και τις προσπάθειες, αλλά και τη σημερινή επιτυχία θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που κατάφεραν το στόχο της εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Εύχομαι καλές σπουδές και θα τους προέτρεπα να επιστρέψουν και να προσφέρουν εργαζόμενοι στον τόπο τους που τους χρειάζεται. Και για αυτά τα παιδιά και για όσα θα χρειαστεί να ξαναπροσπαθήσουν το δικό μου μήνυμα είναι ότι η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά πρέπει να είναι διαρκής. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς που στέκονται συμπαραστάτες στις προσπάθειες των παιδιών τους.

Από τη θέση όμως του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ήθελα ξεχωριστά να συγχαρώ τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές που υπηρετούν στα σχολεία μας κάτω από αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες και δίνουν και αυτοί τον αγώνα τον καλό βοηθώντας τους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Οι επιτυχίες των μαθητών αποδεικνύουν ότι οι εκπαιδευτικοί υπηρετούν την εκπαίδευση με βαθύ συναίσθημα ευθύνης. Ειδικά τα αποτελέσματα των μικρών περιφερειακών σχολείων της Ευρυτανίας δεν μπορούν παρά να συγκινούν και να εμπνέουν όλους μας στην κοινή μας προσπάθεια για το καλό της εκπαίδευσης και των παιδιών μας».

Σε αντίστοιχο μήνυμά του ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογεώργος, σημειώνει:

«Αγαπητοί νέοι και νέες,

Θέλω να σας εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την πρόσφατη επιτυχία σας, η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία ενός συναρπαστικού ταξιδιού στην απεραντοσύνη της γνώσης, και θα οικοδομήσει τις βάσεις για την κατάκτηση των στόχων που έχει θέσει ο καθένας από εσάς προσωπικά.

Δώσατε τη "μάχη" των Πανελλαδικών κάτω από αντίξοες συνθήκες που είναι απόρροια μιας οικονομικής κρίσης που συνθλίβει οικονομικά και ψυχικά τις οικογένειες αυτής της Χώρας, και καταφέρατε να επιτύχετε, κάνοντας περήφανους τους γονείς σας που με "χίλιες στερήσεις" και αγωνίες στήριξαν αυτή σας την προσπάθεια αλλά και τους δασκάλου σας.

Περήφανοι αισθανόμαστε και όλοι εμείς οι Ευρυτάνες, που για άλλη μια φορά τα ποσοστά επιτυχίας σε ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ, για τον τόπο μας ήταν ιδιαίτερα υψηλά.

Επίσης θέλω να πω σε όσους από τους νέους μας, δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να επιτύχουν τους στόχους τους, να μην απογοητευτούν, αλλά να κρατήσουν δυνατή την ελπίδα τους, είτε μέσα από μια εκ νέου προσπάθεια, είτε να διεκδικήσουν το μέλλον τους μέσα από μια πλειάδα γνωστικών αντικειμένων που είναι εξίσου σημαντικά και απαραίτητα στην αγορά εργασίας».

Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με αφορμή την ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Δήμου μας, τα οποία έδωσαν τον αγώνα τους και οι κόποι τους ανταμείφθηκαν με την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η επιτυχία σας μας δίνει χαρά και ελπίδα την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Στους μαθητές που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους, θα ήθελα να τους επισημάνω ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα συναντήσουν. Πάντα θα υπάρχουν διέξοδοι και εναλλακτικές επιλογές.

Θερμά συγχαρητήρια θα ήθελα να εκφράσω επίσης και στους καθηγητές αλλά και στους γονείς για την σημαντική υποστήριξη που επέδειξαν εν μέσω μάλιστα των δύσκολων οικονομικά και κοινωνικά συνθηκών».

Τέλος, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, αναφέρει:

«Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους νέους και τις νέες του δήμου μας , που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Παρά τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε, εύχομαι σε όλα τα παιδιά να είναι οπλισμένα με αισιοδοξία για το μέλλον και αγάπη για ό,τι επέλεξαν να ακολουθήσουν. Για όσα παιδιά δεν τα κατάφεραν, εύχομαι να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους με πίστη στον εαυτό τους και θάρρος.

Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς του τόπου μας, που στάθηκαν δίπλα σε όλα τα παιδιά στο δύσκολο αυτό αγώνα που κατέβαλλαν και μοιράστηκαν μαζί τους τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε υπερήφανους για άλλη μια φορά».