Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

1.672 Ευρυτανόπουλα στο «πρώτο κουδούνι». Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Αγιασμός σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού

Επιστροφή στα θρανία για τα Ευρυτανόπουλα, καθώς την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα σχολική χρονιά με την καθιερωμένη τέλεση των αγιασμών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού. Περισσότεροι σε σύγκριση με πέρυσι οι μαθητές της Α/θμιας, μείωση στο δυναμικό της Β/θμιας.

agiasmos-gel-2016-arxeio1

Στο τέλος τους φθάνουν οι καλοκαιρινές διακοπές για τα Ευρυτανόπουλα, αφού την επόμενη Δευτέρα (11/9), θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους σχολικές μονάδες οι αγιασμοί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Συνολικά 1.672 παιδιά, από το Νηπιαγωγείο έως και την τελευταία τάξη του Λυκείου, αποτελούν το φετινό μαθητικό δυναμικό του νομού Ευρυτανίας, αριθμός κατά τι μικρότερος σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά. 927 παιδιά είναι εγγεγραμμένα στην Πρωτοβάθμια και 745 μαθητές/τριες στη Δευτεροβάθμια.

Σχεδόν το 80% των μαθητών είναι εγγεγραμμένοι σε σχολεία της πόλης του Καρπενησίου.

Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017/18, ΣΤΑ "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ (ΤΕΤΑΡΤΗ 6/9)