Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ευρυτανία - Έκλεισε προσωρινά ο δρόμος για Άγραφα - Ράγισε ο τρούλος της εκκλησίας στα Επινιανά (συνεχής ενημέρωση)

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (11/9) στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εκδηλώθηκε στις 19.20 μμ σε ορεινή περιοχή στα βόρεια του νομού, στο Ασπρόρεμα, πολύ κοντά στο Λιθοχώρι των Αγράφων, στα 34χλμ ΒΔ του Καρπενησίου. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 9χλμ.

Ο σεισμός είχε διάρκεια λίγων μόνο δευτερολέπτων και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ευρυτανία, την Καρδίτσα αλλά και μεγάλο τμήμα των νομών Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Τρικάλων, Λαρίσης κ.α.

Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγράφων κ. Απόστολο Μάκκα, έγινε γνωστό πως εξαιτίας πτώσης πετρών διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στον οδικό άξονα Κρέντη-Άγραφα (θέση "Νόστιμη").

Την ίδια ώρα υπάρχει αναφορά κατοίκων πως έχει ραγίσει τμήμα του τρούλου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στα Επινιανά. Σε επικοινωνία με Αγραφιώτες, αναφέρονται εξάλλου μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια (πτώσεις αντικειμένων κ.α.).

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες των Ευρυτανικών Νέων, μικρές υλικές ζημιές (πτώση σοφάδων) υπέστει και ο τρούλος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγράφων. 

Περισσότερα σε λίγο...

seismos1