Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κώστας Μπακογιάννης: «Ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι γιός, αδερφός, σύντροφος, φίλος του καθενός και της καθεμιάς μας»

Με ανάρτησή του στο facebook, το βράδυ της Δευτέρας (18/9) ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αφού μια μέρα σαν σήμερα το 2013 ο 34χρονος μουσικός έπεφτε νεκρός από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

fyssas pavlos1

«Ξεχάστε τις ιδεολογίες και την πολιτική. Ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι γιός, αδερφός, σύντροφος, φίλος του καθενός και της καθεμιάς μας. Ο φασισμός δεν πεθαίνει με ευχές, αλλά με δικαιοσύνη και δημοκρατία. Και όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, η δημοκρατία μας αποδυναμώνεται. Όχι μόνο για τη μνήμη του, αλλά για το μέλλον όλων μας», έγραψε ο τ. δήμαρχος Καρπενησίου, στέλνοντας μήνυμα κατά του φασισμού και αφήνοντας αιχμές για την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης.

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Φύσσα, η δίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και η πολυπόθητη δικαιοσύνη μάλλον θα αργήσει να επέλθει, με τα ελληνικά δικαστήρια να ρίχνουν νερό στον μύλο της ρατσιστικής βίας, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας, του μίσους -εν τέλει- για κάθε τι διαφορετικό.