Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo


Τσίπα και φιλότιμο. Ο Διονύσης Παρούτσας καταπιάνεται με τις ελληνικές επιχειρήσεις που φεύγουν για τη Βουλγαρία (έντυπη έκδοση)

"Βουλγαρία: Η κρίση είναι και ευκαιρία. Θα επωφεληθείς; Όταν η υψηλή φορολογία απειλεί να κλείσει την επιχείρησή σου, κάτι πρέπει να αλλάξει! Η κρίση είναι ευκαιρία και αν θες να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου και να δουλεύεις με σταθερότητα όπως παλιά, σου προσφέρουμε τη λύση!771

Εάν σε ενδιαφέρουν οι συναλλαγές στο εξωτερικό και θες να απολαμβάνεις τα κέρδη σου με χαμηλή φορολογία, είτε θες να πετύχεις ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές σου, μπορούμε να σε βοηθήσουμε!

Αναλαμβάνουμε την ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία και το άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού.

Με την αξιοπιστία της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας του κλάδου. Με φορολογία μόνο 10% τα κέρδη της επιχείρησής σου μένουν στην επιχείρησή σου! Πληρωμές από/προς το εξωτερικό καθώς και αναλήψεις χωρίς όριο και στην Ελλάδα!

Είμαστε οι μόνοι που προσφέρουμε σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης, για να μην αλλάξει τίποτα στον τρόπο που δουλεύετε. Κάλεσε μας λύση στη δική σου περίπτωση!

Άλλα οφέλη: Χαμηλό κόστος ίδρυσης, Πλήρης λογιστική και νομική υποστήριξη, Δυνατότητα φιλοξενίας της έδρας στα γραφεία μας. Υποστήριξη από την πιο αξιόπιστη και έμπειρη εταιρεία του τομέα στα ελληνικά! Προσωπική ενημέρωση στην Ελλάδα για κάθε θέμα που σας αφορά.

Άλλες υπηρεσίες: Υποστήριξη εισαγωγών-εξαγωγών και μεταφορών από και προς τη Βουλγαρία, Έκδοση Άδειας Διεθνούς Εταιρίας Μεταφορών, Εξασφάλιση δανείων κίνησης για εταιρίες με τουλάχιστον ένα έτος λειτουργίας, Διαφημιστική προβολή και προώθηση ελληνικών προϊόντων στη Βουλγαρία, Ανάπτυξη franchise ελληνικών εταιριών στη Βουλγαρία, Υποστήριξη δανειοδοτήσεων για εταιρίες, Επιδότηση έως 80% για Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Στην εταιρεία μας φέρνουμε τη λέξη "φιλότιμο" και εκτός των ελληνικών συνόρων!"

Αυτό το μέηλ είχε φτάσει πριν λίγο καιρό φαρδύ – πλατύ στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Βέβαια καμία πρόθεση (αλλά και οικονομική δραστηριότητα) δεν δικαιολογούσε την αποστολή του, όμως η συγκεκριμένη εταιρεία πλάκωσε και το έστειλε σε όσες διευθύνσεις μπορούσε να βρει. Και δοθείσης της ασυδοσίας του διαδικτύου έφτασε και στη δική μου.

Δεν προξενεί φυσικά εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν παρόμοιες διαδικασίες. Η υπερφορολόγηση στην Ελλάδα κάνει τους πάντες να φεύγουν άρον-άρον, σαν τα ποντίκια πριν τη βύθιση του πλοίου! Η "Ντόιτσε Βέλε" έγραφε ότι χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα και εγκαθίστανται στη Βουλγαρία. Η γειτονική χώρα έχει καταστεί πόλος έλξης χάρη στο ευνοϊκό φορολογικό της σύστημα.

Πολύ καιρό πριν κλείσουν οι τράπεζες στην Ελλάδα και ξεκινήσουν οι έλεγχοι κεφαλαίων, οι Έλληνες άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς και εταιρείες εκεί.

Πριν από λίγα χρόνια, στη Βουλγαρία υπήρχαν περίπου 1.500 ελληνικές επιχειρήσεις. Σήμερα είναι περίπου 15.000. Οι εργαζόμενοι που απασχολούν οι εν λόγω επιχειρήσεις φτάνουν τις 100.000. Οι Έλληνες δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, του εμπορίου, των ακινήτων και της χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης.

Εντούτοις, ενώ όλα αυτά φαίνονται πολύ φυσικά και αναμενόμενα σε μια χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, σε μια χώρα που απλά περνάει μέρα με τη μέρα και δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει τις αποσαθρωμένες της δομές, που εξακολουθεί να προσπαθεί να συντηρήσει το παλαιοκομματικό καθεστώς που την έφτασε στην καταστροφή, ακόμα και σε μια τέτοια χώρα λοιπόν, όλα αυτά δεν μπορεί παρά να προκαλούν πικρία.

Πικρία για την έλλειψη πατριωτισμού, πικρία για την ανικανότητα των πολιτών της να βάλουν το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό συμφέρον.

Έτσι έχουν όμως τα πράγματα. Και πιθανώς να μη χρειαζόταν καν αναφορά σε αυτή την κατάσταση, αν δεν υπήρχε εκείνη η κατακλείδα, στο κείμενο του μέηλ: "φέρνουμε τη λέξη "φιλότιμο" και εκτός των ελληνικών συνόρων"!

Δεν έχουν έστω και λίγη τσίπα οι αφιλότιμοι!!!