Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Η Λαμία γιορτάζει σήμερα την επέτειο απελευθέρωσής & τον πολιούχο Άγιο Λουκά - Παρουσία Μπακογιάννη & Μητροπολίτη Καρπενησίου οι εκδηλώσεις

Διπλή είναι η σημερινή (18/10) γιορτή για την πόλη της Λαμίας, που θυμάται την  απελευθέρωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα Kατοχής και τιμά τη μνήμη του πολιούχου, Άγιου Ευαγγελιστή Λουκά.

lamia-ag-loukas1

 

Νωρίς το πρωί τελέστηκε όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου & Ευαγγελιστού Λουκά, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Άρτης, κ. Καλλινίκου και με τη συμμετοχή και του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο οποίος, μάλιστα, χθες, παραμονή της εορτής του πολιούχου, χοροστάτησε στον εσπερινό και ήταν ο ομιλητής.

Στις εκδηλώσεις, που κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας, παρουσία πλήθους πιστών, κληρικών, πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, έδωσε το παρών ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, που έγραψε τα εξής στο fb: "Ξεχωριστή ημέρα η σημερινή για ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και κυρίως για την Λαμία μας. Επέτειος της απελευθέρωσης και ο εορτασμός του πολιούχου μας, Αγίου Λουκά. Χρόνια μας πολλά!!!".

lamia-ag-loukas2

 

 lamia-ag-loukas3

lamia-ag-loukas4