Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

H Αστυν/κή Δ/νση Ευρυτανίας γιόρτασε σήμερα στο Καρπενήσι τον προστάτη του Σώματος, Άγιο Αρτέμιο

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.

3336666999

Για το λόγο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2017) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Ο εορτασμός της Α.Δ Ευρυτανίας έγινε στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας Καρπενησίου.

Για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 20η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ιδιαίτερη και ξεχωριστή για την Ελληνική Αστυνομία. Είναι μια ημέρα γιορτής και τιμής. Την ημέρα αυτή τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και ταυτόχρονα γιορτάζουμε την ¨Ημέρα της Αστυνομίας¨.

Τιμούμε, με σεβασμό και ευλάβεια, τη μνήμη του Προστάτη Αγίου της Ελληνικής Αστυνομίας και συνάμα γιορτάζουμε την ημέρα που η Πολιτεία επέλεξε να τιμήσει το Σώμα και τ o προσωπικό του, ως ένδειξη ανταπόδοσης για τη σημαντική εθνική και κοινωνική του προσφορά.

Η ημέρα αυτή λοιπόν, είναι για όλους εμάς που υπηρετούμε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μια ημέρα χαράς, ικανοποίησης και τιμής.

Χρόνια Πολλά».