Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Γεγονός ο Μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός «Ζαχαρίας Παπαντωνίου». Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2017-18

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2017-2018 η διοργάνωση πανελληνίου λογοτεχνικού μαθητικού διαγωνισμού από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς.zaxarias papantoniou1

«Ζαχαρίας Παπαντωνίου - Τα Ψηλά Βουνά», έχει τίτλο ο πανελλήνιος μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός που εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2017 -2018, ύστερα από σχετικό αίτημα της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Θετική εισήγηση έδωσε και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και ήδη οι διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας καθώς και οι σχολικές μονάδες έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλουν έργα από τις 22/1/2018 έως τις 28/2/2018. Οι μαθητές Γυμνασίου συμμετέχουν με Παραμύθι/Ποίημα/Διήγημα (μέχρι 4 σελίδες) ή Δοκίμιο (προβληματισμοί), ενώ οι μαθητές Λυκείου-ΕΠΑΛ με Ποίημα/Διήγημα (μέχρι 6 σελίδες) ή Δοκίμιο (προβληματισμοί).

Τα έργα θα αξιολογηθούν από ομάδα εκπαιδευτικών που θα συγκροτήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Στερεάς Ελλάδας και θα αποσταλούν στη διεύθυνση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών (Π.Π. Γερμανού 136 Τ.Κ. 16233 Βύρωνας/Αθήνα με την ένδειξη “Πανελλήνιος μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός Ζαχαρίας Παπαντωνίου - Τα Ψηλά Βουνά). Τα αποτελέσματα και η διαδικασία απονομής των βραβείων-επαίνων θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10.06.2018 .

Οι πρωτεύσαντες σε κάθε λογοτεχνική κατηγορία και εκπαιδευτική βαθμίδα θα βραβευτούν κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης που θα διοργανώσει η Αδελφότητα, το καλοκαίρι του 2018, στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.