Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ακόμα λείπουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από τα σχολεία της Ευρυτανίας. Κλειστό το Νηπιαγωγείο Αγράφων, κενά στην Παράλληλη Στήριξη

Σχεδόν δύο (2) μήνες έχουν περάσει από την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολική χρονιάς και στον νομό Ευρυτανίας υπάρχουν ακόμα λειτουργικά κενά, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και «θύματα» τα ίδια τα παιδιά.

3o-dimotiko-paidia-proaulio

Σε έγγραφό του προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ευρυτανίας καταγράφει μια σειρά από κενά και ελλείψεις στα σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) του νομού.

Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νηπιαγωγείου Αγράφων, το οποίο παραμένει… κλειστό λόγω έλλειψης νηπιαγωγού. Την ίδια ώρα, έξι κενά διαπιστώνονται και στην Παράλληλη Στήριξη (για μαθητές με αναπηρία ή ειδικές μαθησιακές ανάγκες), ενώ θέμα έχει ανακύψει και με την ανάγκη να διατεθούν τρεις επιπλέον δάσκαλοι για τον χωρισμό τριών τμημάτων σε Δημοτικά Σχολεία του Καρπενησίου (1ο-3ο-4ο) στα οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί στον Περιφ. Δ/ντή ήδη από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια ώστε να ικανοποιηθεί η νόμιμη διεκδίκηση των εκπαιδευτικών και των γονιών των μαθητών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

“Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Δύο μήνες έχουν περάσει από την έναρξη των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 και στον νομό μας υπάρχουν ακόμα λειτουργικά κενά με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

1. Δεν άνοιξε φέτος και παραμένει ακόμα κλειστό το Νηπιαγωγείο Αγράφων λόγω έλλειψης νηπιαγωγού.

2. Απαιτείται 1 νηπιαγωγός στο 3ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου γιατί φοιτούν 53 νήπια και προνήπια σε δύο τμήματα σε αντίθεση με το άρθρο 6 του Π.Δ. 79/2017 που προβλέπει ότι ο μέγιστος αριθμός νηπίων ανά τμήμα είναι τα είκοσι πέντε (25) νήπια-προνήπια.

3. Απαιτείται εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας με μειωμένο ωράριο.

4. Μετά και τους τελευταίους διορισμούς αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη, απαιτούνται ακόμα 5 δάσκαλοι και 1 νηπιαγωγός για παράλληλη στήριξη.

5. Απαιτούνται 3 δάσκαλοι για τον χωρισμό 3 τμημάτων σε Δημοτικά Σχολεία του Καρπενησίου επειδή εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του άρθρου 11 του Ν. 4452/2017. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες κάποιων μαθητών με τις ρυθμίσεις του παραπάνω άρθρου σκοπεύει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης γι’ αυτούς.

Επειδή όλοι οι μαθητές έχουν τα ίδια δικαιώματα και επειδή η συνεχιζόμενη καθυστέρηση αποβαίνει σε βάρος τους, σας καλούμε άμεσα να αποφασίσετε τον χωρισμό των τριών (3) τμημάτων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του παραπάνω νόμου.

Σας καλούμε επίσης να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών του νομού μας.”.