Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

ev media-logo

Συνταγή | Μάφινς με νιφάδες βρώμης και μπανάνες

771

Υλικά    

-1 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης

-200 ml γάλα

-½ φλιτζ. τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο, κρυωμένο + λίγο ακόμα, για το άλειμμα του σκεύους

-4 μέτριες ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ

-2 αυγά

-1 κουτάκι βανίλια, σε σκόνη

-2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι ΓΟΧ, κοσκινισμένο

-½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

-1 κ.γ. αλάτι

-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-1 κ.γ. μαγειρική σόδα

-2 κ.γ. κανέλα

-¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτουμε το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο, τις λιωμένες μπανάνες, τα αυγά και τη σκόνη βανίλιας.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζουμε το μείγμα εκεί. Ψήνουμε τα κέικ για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: dinanikolaou.gr